Bursaspor: Zorlu Süreçte Mağduriyetle Yüzleşiyor

Başkan Recep Günay Hürriyet’e konuştu: Bursaspor’un 100 dönüm arazisi kayıp

Bursaspor, 2009-2010 sezonunda dört büyüklerin hegemonyasını kırarak şampiyonluk yaşamış olsa da, şimdi kapıya kilit vurma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu durumu düzeltmek için büyük mücadeleler veren Recep Günay, şu açıklamalarda bulundu: “Bursaspor’un bu duruma gelmesinde en büyük etken, onun arkasında olduğunu gösterip bu duruma getiren camiadır. Bursaspor’a başka amaçlarla yaklaşarak onu bu duruma sürüklediler. Göreve geldiğimde hemen suç duyurusunda bulundum ve zamanımın büyük bir kısmını Bursaspor’u bu sıkıntılı durumdan kurtarmak için harcıyorum.”

Bursaspor’un şu anda bankalara ve diğer kişilere olan 1.5 milyar TL’lik borcu bulunmaktadır. Bursaspor yönetimi, göreve gelir gelmez 35 milyon TL karşılığında Trabzonspor’a oyuncu satıp ortadan kayboldu. Kulübün 100 dönümlük arazisi ne oldu? Taraftarlar, şimdi bana gelip “paralar nerede” diye soruyorlar. Yönetim kurulu bugüne kadar tüzükte yazan tüm maddeleri ve yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyordu, ancak bunu yapmadılar ve bulamadılar. Kimse tüzüğe aykırı davranamaz.

Bu şartlar altında Bursaspor’un hayatta kalma şansı çok zor, hatta amatör kümeye düşebilir ve biz bu ortamda Bursaspor’u korumaya çalışıyoruz. Bursaspor’dan hiç kimse 5 kuruş alamaz. Borçları yaratanlar önce hesap verecekler ve aklanacaklar. Biz sadece devlete olan vergimizi öderiz.

Bursa sanayisi, işadamları ve akıllı insanlar bugüne kadar Bursaspor’a inanılmaz bir destek verdiler ve yardım ettiler, ancak verilen yardımın nereye gittiğini bilmedikleri için şimdi isyan ediyorlar. Ardından şunu diyorlar: “Bursaspor’un sanayisi niye destek vermiyor, niye yardım etmiyor, niye elini taşın altına koymuyor?” Bu insanlar bugüne kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmak için emek verdiler, ancak maalesef hayal kırıklığına uğradılar. Şimdi “Vereceğimiz para kimin cebine gidecek?” diyorlar.

Başkan Günay, şu anda hukuki sürecin devam ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Bursaspor mağdur durumda. Bursaspor’u mağdur edenler mutlaka hesap verecekler. İsimler önemli değil, ama Bursaspor’un değeri önemlidir. Biz yönetim olarak ve kulübe gönül verenler olarak, Bursaspor’un düştüğü yerden kalkması için tüm imkanları seferber ettik. Bu konuda inanılmaz bir destek ve yardım görüyoruz. Taraftarlarımız bize güvensin ve inansın. Bu borcu yaratanlardan tek tek hesap sormak için adalete güveniyoruz.”