Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası’nda Altın Madalya Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu: Ülkeme olimpiyat kotası ve dünya şampiyonluğu kazandırdım

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu, milli takım kafilesiyle birlikte Türkiye’ye döndü. İstanbul Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, şampiyonaya takım halinde iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, “Dünya Şampiyonası’na takım olarak çok iyi hazırlandık. Genç bir takımdık zaten. Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olan birçok sporcumuz vardı. Mücadelemizi gerçekten güzel bir şekilde verdik. Kişisel olarak altın madalya kazanmak istiyordum. Gümüş ve bronz madalya elde etme şansımı sadece bir adımla kaçırdım. Bu madalyalar beni tatmin etmeyecekti. Bugün ülkeme olimpiyat kotası ve dünya şampiyonluğu kazandırdım. İnşallah bu başarıyı olimpiyatlarda bir altın madalyayla taçlandırmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Olimpiyat kotası alan Evin Demirhan Yavuz da şampiyonanın başarılı geçtiğini belirterek, “Son yılların en zorlu Dünya Şampiyonası’ydı. Bu şampiyona olimpiyat öncesinde kota veren bir organizasyondu ve Buse Tosun ile birlikte olimpiyat kotası alan sporculardan biriyim. İlk kez tarihimize iki kota alarak dönüyoruz. Ekibimiz genç ve yeni isimlerden oluşuyordu, ancak hepsi kendi yaş grubunda Avrupa veya Dünya şampiyonu olan sporculardı. Takım olarak gücümüzü ve gelecek vaat eden sporcularımızı dünya ülkelerine göstermiş olduk. Zaten olimpiyatlara giden sporcularız. Şimdi altın madalyayı hedefliyoruz. Dolayısıyla en çok mutlu olacağımız şey, olimpiyatları altın madalyayla tamamlamak” şeklinde konuştu.

Milli takım antrenörü Efrahim Kahraman, şampiyonanın oldukça zorlu olduğunun altını çizerek, “Gerçekten iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Kızlarımız üç kota maçı yaptı, iki kota elde ettik. Genç bir takımla katıldık. U23 kategorisinde mücadele eden sporcularımızın da %70’i bir ay sonra mücadele edecek. Hedefimiz olimpiyat. Buse her zaman iyi olduğunu göstermişti. Geçen yılın Avrupa şampiyonu takımıyız. Takım olarak zaten şampiyon olmuştuk, bu yıl ise Avrupa ikincisi olduk. Buse, dünyanın en iyisi olduğunu kanıtladı. Bu şampiyonluk olimpiyat öncesi büyük bir moral oldu. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları’nda aynı şekilde altın madalya kazanarak Türk kadınlara tarih yazdırırız. Sporcumuz Yasemin Adar, 2 dünya şampiyonluğu ve 6 Avrupa şampiyonluğu elde etti, olimpiyatlarda üçüncü oldu. Ancak bizim altın madalyamız yok. Buse’nin yanı sıra Evin Demirhan da kota aldı. O da başarılı ve şampiyon bir sporcumuz. Olimpiyatlardan da madalya bekliyoruz. İnşallah tarih yazarak olimpiyat şampiyonu olarak hatırlanırız. Her müsabakada tarih yazmaya alışığız. Ekibim ve ben gurur duyuyoruz. Bakanlığımızın ve federasyon başkanımızın desteğiyle, sporcumuzun azmiyle, yan ekibimiz ve antrenörlerimizle birlikte çalışarak bu başarıyı elde ettik. Ekran başında bizlere dua eden herkese teşekkür ediyorum. Buse çok emindi ve geri döndürülemez pozisyonlardan dönüşler yaptı. Çünkü hedefi büyüktü, şampiyon olmaktı” dedi.