Büyükçekmece Katil Zanlısı Yakalandı

Sedef’in katili son anda yakalanmış

İstanbul Büyükçekmece’de Balıkçılar Tarafından Cesedi Bulunan Sedef Güler’in Katil Zanlısı Yakalandı

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde Mimar Sinan Sahili’nde 7 Haziran sabahı balıkçılar tarafından halıya sarılı ve ağırlık bağlanmış şekilde cesedi bulunan 24 yaşındaki Sedef Güler’in katil zanlısı olarak aranan 52 yaşındaki Yavuz Güngör, Edirne İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yunanistan’a sınır Elçili Köyü’nde yakalandı.

Edirne Adliyesi’ndeki işlemlerin ardından İstanbul polisine teslim edilen Yavuz Güngör, hakkında uyuşturucu ticaretinden 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir suçlu olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Güngör, polise verdiği ifadede genç kızın birlikte alkol ve uyuşturucu kullandıktan sonra öldüğünü belirterek, “Güler’in eceliyle öldüğünü” iddia etti. Sabah kalktığında Güler’in nefes almadığını fark ettiğini ve korktuğu için arkadaşıyla halıya sarıp cesedi denize attığını anlattı. Güngör, emniyetteki işlemlerin ardından tutuklandı.

Güngör’ün yakalanması için yapılan istihbarat çalışmalarında, Güngör’ün sınırı geçmek üzere olduğu bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, Edirne’nin Elçili köyünde operasyon düzenledi. Alınan istihbarata göre insan kaçakçılarıyla anlaşarak Yunanistan’a kaçmak isteyen Güngör, Meriç Nehri kıyısındaki botla yakalanarak gözaltına alındı. Üzerinden para, cüzdan, pasaport ve kimlik çıkmayan Güngör’ün ayrıca telefonunu kırıp attığı belirlendi.