Büyükçekmece Sahili’nde Cinayet Zanlıları Yakalandı

Yunanistan sınırında yakalandı

İstanbul Büyükçekmece Sahili’nde Cinayet Zanlısı Yakalandı

İstanbul Büyükçekmece Mimar Sinan Sahili’nde 7 Haziran sabahı, balıkçılar Sedef Güler’in (24) cansız bedenini denizde halıya sarılmış ve vücuduna ağırlık bağlanmış bir şekilde buldu. Cinayet zanlıları Fırat B. (53) ve Onur Ö. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Fırat B., sorgusunda şunları ifade etti: “Ben gittiğimde kız ölmüştü. Arkadaşım Yavuz, silahla tehdit edip cesedi yok etmek için yardım etmemi istedi. Cesedi battaniyeye koyup, üzerine ağırlık yapması için zincir sardık. Sonra köprüden aşağı attık.” Fırat B. tutuklanırken Onur Ö. serbest bırakıldı.

Sedef Güler’in kız kardeşi sosyal medya hesabından Yavuz Güngör’ün (52) fotoğrafını paylaşarak görenlerin haber vermesini istedi.

Firari şüpheli Yavuz Güngör, Edirne İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yunanistan sınırındaki Elçili Köyü’nde düzenlenen operasyonda yakalandı. Güngör, Edirne Adliyesi’ne sevk edildi ve ilk ifadesinde şunları söyledi: “Alkol ve uyuşturucu kullandıktan sonra sabah Sedef Güler’in nefes almadığını fark ettim. Güler’i halıya sarıp denize attım.” Güngör, İstanbul polisine teslim edildi.

Güngör’ün, ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, ayrıca ‘hükümlü ve tutuklunun kaçması’, ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından da arandığı belirlendi.