Büyükçekmece’de Şehit Polis Memuru Cihat Ermiş’e Silahlı Saldırı

İmdadına gelen polis memurunu şehit etti

İstanbul Büyükçekmece ilçesinde polise, dün saat 02.30 sıralarında sokakta motosikletli iki kişinin havaya ateş açtığı bir ihbar geldi. Polis ekipleri, ihbarın yapıldığı adrese giderek araştırma başlattı. Ancak, ihbarda bulunan kişi daha sonra telefonla arayarak, evinin duvarlarına kurşun isabet ettiğini ve yardım istediğini söyledi.

Polisler, söz konusu kurşun isabet ettiği ihbarın yapıldığı daireye gitti. Kapıya geldiklerinde, içeriden kimse açmadı. Bunun üzerine polisler, ihbarı yapan kişinin telefonunu aradı ancak cevap alamadı. Nihayetinde polisler, kapıyı açarak içeri girmeye karar verdi. Fakat bu sırada içeriden silahla ateş açıldı. Polis memuru Cihat Ermiş, göğsünden vurularak ağır yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan Ermiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki kurtarılamayarak şehit oldu. Olay yerine çağrılan takviye ekipleri, evde bulunan saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin ismi Muhammet Berke Çorak (20) olarak belirlendi ve sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu ihbara dair olayla ilgili olarak 9 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüpheli Çorak, ifadesinde “Düşmanlarım olduğunu düşündüm. Evimin duvarlarına kurşun isabet ettiğinde düşmanlarım tarafından saldırıya uğradığımı düşündüm. Bu nedenle kapıyı açmaya çalışan kişilere ateş ettim” şeklinde konuştu. Çorak’ın, daha önce taksirle yaralama, uyuşturucu suçundan 12 kez, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçundan 5 kez, kasten yaralama suçundan 8 kez, hırsızlık suçundan 3 kez, tehdit suçundan da suç kaydının bulunduğu belirtildi. Çorak’ın, 6 yıl önce 14 yaşındayken evden hırsızlık suçu işlediği tespit edildi. Ayrıca, evde yapılan aramalarda narkotik köpeği eşliğinde Skunk adı verilen bir uyuşturucu madde bulundu. Muhammet Berke Çorak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Evli ve 2 yaşında bir erkek çocuk babası olan şehit Cihat Ermiş için Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen tören sonrasında cenazesinin memleketi olan Ankara’ya gönderildi.