Can Atalay Hakkında AYM Karar Yetkisi Yok

Kurtulmuş: AYM’den bize gelen yazı yok

Kurtulmuş: AYM’nin Can Atalay İle İlgili Karar Yetkisi Yok

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen ve yargı kararıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) üyeliği düşürülen Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nce (AYM) Meclis’e gönderilen bir yazı olmadığını açıkladı. Kurtulmuş, “AYM diyor ki, ‘Milletvekilliği düşürülmüş olanlar hakkında ben zaten karar veremem.’ Yani AYM’nin yetkisi bu konuda değil. Parlamentoda alınmış kesin bir kararla düşürülenin hakkında hak ihlali davası açamam. Yürütmeyi durdurma istemine de yer yoktur.” dedi.

Kurtulmuş’un açıklamalarına göre, AYM’den gelen bir yazı olmadığını belirten Kurtulmuş, “Dolayısıyla biz neyi okutacağız? TBMM Başkanı, bir mahkeme kararını iptal etmesi gereken bir yazı mı yazacak? Böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısıyla ilgili olarak da konuşan Kurtulmuş, “Gelmeyen dilekçe üzerine düşüncemi neden belirteyim? Konu konuşuldu ve yasal olarak tüketilmiş bir konu var. Aynı konuda olağanüstü toplantı talep edilemez. Bu olağanüstü toplantı meselesini de basit bir konu gibi görmemek gerekiyor.” diye belirtti.

Numan Kurtulmuş ayrıca, Atalay oturumunda CHP’li Başkanvekili’nin sırasıyla ilgili soruya da “Meclis’in yönetim sırası Bekir Bozdağ’ındaydı.” şeklinde cevap verdi.