Çanakkale Eceabat Açıklarında Batan Kaçak Göçmen Botuyla İlgili Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Çanakkale'de göçmenleri taşıyan bot battı! 2'si bebek 8 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı

Çanakkale Valisi: Eceabat Açıklarında Battığı Belirlenen Kaçak Göçmen Botu ile İlgili Arama Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Eceabat ilçesi açıklarında bir kaçak göçmen botunun battığı konusunda yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı” dedi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çanakkale ekibimiz, Eceabat açıklarında batan gemide kaybolan mültecileri arama çalışmalarına destek vermek için operasyona çıkmıştır” ifadesine yer verdi.

Eceabat ilçesine 8 mil açığında alabora olarak battığı belirlenen kaçak göçmen botunda, 2’si bebek olmak üzere toplam 8 göçmenin cenazesine ulaşıldı. Botun batması sonucu 2 kaçak göçmen kendi imkanlarıyla kurtulurken, 2 göçmen ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmen taşıyan botun alabora olduğu belirlenmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kurumlarımızca arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte olup, ilk tespitlere göre 2 kişi kendi imkanları ile kurtulmuş, 2 kişi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış ve 8 kişinin cenazesine ulaşılmıştır” denildi.