Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altında

Bir saatlik mangal keyfi için ciğerlerimizi yakmayın

Çanakkale’de 575 Hektar Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın, 24 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Büyük Anafartalar ve Küçük Anafartalar köyleri tedbiren tahliye edildi. Bu tahliyelerde 530 kişi Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik konuk evine yerleştirildi. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır. İlk müdahalede 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz, iş makinesi ve 540 personel görev almıştı. Yangından etkilenen alanın yaklaşık 575 hektar olduğunu tahmin ediyoruz. Bu alanın yaklaşık 340 hektarı orman, geri kalanı ise orman dışı bölümden oluşmaktadır.”

Saat 05.45 itibarıyla 10 uçak ve 7 helikopterle yangına müdahale edildiğini belirten Bakan Yumaklı, “Yangının ilerlemesi durduruldu ve enerjisi büyük ölçüde azaltıldı” dedi. Yumaklı, vatandaşlara hitaben de şu uyarıları yaptı:

“Mesire yerleri ya da piknik alanları belirlenmiş yerlerde vakit geçirmenizi ve yangına sebebiyet verebilecek unsurlardan kaçınmanızı rica ediyoruz. Orman alanlarına ateş yakılmamasına özen gösterilmelidir.”

Çanakkale Valiliği ise olası yangınları önlemek için hasat ve balya bağlama işlerine kısıtlama getirildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “Hasat ve balya bağlama işlerinin 19-22 Haziran tarihlerinde 06.00-11.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.