Cansız Beden Sahilde Bulundu

‘Gerçekleri’ saklayamayınca kaçmış

İstanbul Büyükçekmece’de Mimar Sinan Sahili’nde, 7 Haziran sabah saatlerinde genç kadın Sedef Güler’in (24) cansız bedeni, balıkçılar tarafından denizde elleri ve ayakları bağlı halıya sarılı olarak bulundu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında incelenen kamera görüntüleri ve halı üzerindeki yıkama etiketinden yola çıkılarak şüphelilere ve cinayetin işlendiği ev bulundu. Görüntülerde yapılan incelemede, Yavuz Güngör ile Sedef Güler’in 4 Haziran gecesi evlerine giriş yaptıkları, Fırat B.’nin ise aynı gün öğlen saatlerinde eve girdiği belirlendi. Şüphelilerin cesedi 6 Haziran gecesi köprüden attıkları ve daha sonra kontrol için geri dönüp cesedin batmadığını gördüklerinde kaçtıkları ortaya çıktı.

Fırat B. (53) Bayrampaşa’da ve Sedef Güler’in son telefon görüşmesini yaptığı kişi olan Onur Ö. ise Esenyurt’ta gözaltına alındı. Yavuz Güngör’ün gece 02.00’de eve giriş yapması tespit edildi ve şu anda yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Fırat B. ve Onur Ö. Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Fırat B., tutuklanırken, Onur Ö. ise adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Sedef Güler’in annesi Gülizar Sezer, “Kızımın katili hâlâ dışarıda. Sizin de yavrunuzu katledecek. Bu ateş benim içime değil, tüm dünyaya düştü. Söndürün bu ateşi ne olur, nefes alamıyorum. Kızım ‘İş görüşmesine gidiyorum’ diye kafeye görüşmeye gitti. Kafe sahibi Yavuz Güngör’ü aradım, ‘Kızın geldi, tartıştı, çıktı gitti’ dedi. O aradığı sırada benim kızımın cesedi yanındaymış. 2 gün evde cesediyle kalmış. Yavrum bunu hak etmedi. Biz karakola gittiğimizi söylemeseydik belki cesedini bile bulamayacaktık. Yavrumun katillerini bulun” dedi.

Güler’in annesi Gülizar Sezer, sosyal medyada kızı hakkında yapılan olumsuz yorumlar için yasal adımların atılacağını belirtirken, ablası Sedef Güler de “Kötü yorumlarınızı kendinize saklayın” diyerek tepki gösterdi.