Çaycuma’da yaşanan acı olayın detayları

Zonguldak'ta cinsel istismar sonucu hayatını kaybetmişti! Nisanur bebeğin mezarını soruşturmayı yürüten komiser yaptırmış

Çaycuma’da yaşanan trajik olayın detayları

Çaycuma ilçesi İstasyon Mahallesi’nde 18 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen olayda, iddiaya göre; Furkan Sevinç, geceyi Meryem Ö.’ye ait evde geçirdi. Ertesi gün Meryem Ö., 8 yaşındaki diğer kızını alarak markete gitti. Bu sırada Sevinç, evdeki Nisanur Ö. bebeğe cinsel istismarda bulundu. Bebeğin bayılmasının ardından Sevinç, bebeği ayıltmak için çeşitli şiddet uyguladı ve hastaneye götürdü. Burada kendisini bebeğin dayısı olarak tanıtan Sevinç, nöbet geçirdiğini iddia etti. Bebeğin cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkınca Sevinç tutuklandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Nisanur bebek, 21 Mayıs 2023’te hayatını kaybetti.

Çaycuma Şehir Mezarlığı’nda ‘Kimsesizler Mezarlığı’ kısmına defnedilen Nisanur bebeğin cenazesine çeşitli yetkililer katıldı. Mezar taşı için ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser İbrahim Yıldız tarafından gerekli düzenlemeler yapıldı.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Furkan Sevinç, “Bebeğe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Sevinç’e, “Nitelikli cinsel istismar” suçundan da 30 yıl hapis cezası verildi. Anne Meryem Ö.’nün de dosyası gizlilik kararıyla yargılandığı belirtildi.

Ablası R.Ö.’nün de cinsel istismara maruz kaldığı ve fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı. Cinsel istismar şüphelileri Metin Sucu ve A.G. polis tarafından yakalandı, ancak yaşanan olayda Metin Sucu hayatını kaybetti. A.G. ise yaralandı. Olayla ilgili olarak polis memurları ve bekçi hakkında da yargı süreci başlatıldı.