Cebeci Mahallesi Sakinleri, Taş Ocağından Kaynaklanan Toz Problemiyle Başa Çıkmaya Çalışıyor

Sultangazi'de mahalleliden isyan... Kapı-pencere açamıyorlar... Taş ocaklarından açıklama geldi

Cebeci Mahallesi sakinleri, taş ocaklarından yayılan tozdan şikayetçi. Her gün camları temizlemek zorunda kalmaları ve kapı-pencereleri açamamaları nedeniyle rahatsızlık duyuyorlar. Bu sorunları dile getirmek için mahalle sakinleri bir eylem düzenledi ve yaşadıkları sorunu anlattı. Taş ocaklarından bir yetkili ise, gerekli önlemlerin alınacağını ve taş ocakları bölgesindeki yolların asfaltlanacağını belirtti. Ancak bazı mahalle sakinleri, temizlik bezlerini göstererek sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. Mahalle sakinlerinin bu sorunlarını muhtarlığa ilettikleri de öğrenildi.

Mahalle sakini Aysel Can, taş ocaklarının sebep olduğu toz nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını belirterek, “Sabah akşam astım ilacı kullanmak zorunda kalıyorum. Nefes almakta güçlük çekiyorum. Bu tozlarla artık baş edemiyoruz. Temizlik bile yapamıyoruz. Her yer kirlilik içinde. Taşları etrafa serperek her yeri kirlettiler. Artık bu durum dayanılmaz hale geldi. Taş ocaklarının tozları bizi mahvetmeye yetti. Temizlediğimiz yerler hemen tekrar kirleniyor. Ayak izlerimiz bile iz bırakıyor. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Sağlığımızla oynamasınlar. Herkesin bir ailesi var. Bu durumda kul hakkı ihlal ediliyor” dedi.

Mahalle sakinlerinden Şeref Kaya ise, “Her gün tozlar yayılıyor. Camları sürekli temizlemek zorunda kalıyoruz. Her yer tozla doluyor. Yolda yürümek bile mümkün değil. Akşam vakti evlerimizin etrafı toz içinde olduğu için çamaşır bile asamıyoruz. Her şey berbat bir hal alıyor. Camlarımız, yollarımız, hatta yüzlerimiz bile toz oluyor. Elbette şikayetçiyiz. Dertlerimizi anlattık ama kimse bizi dinlemedi. Umarım en kısa sürede bu kum ocakları buradan kaldırılır” şeklinde konuştu.