Cem Garipoğlu’nun Ölümünde DNA Raporu Açıklandı

Mezardaki şüphe giderildi... Kemikler Cem Garipoğlu’na ait çıktı

İstanbul’da Cem Garipoğlu’nun Ölümüyle İlgili Yeni Gelişmeler

15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürdüğü iddia edilen ve 2014’te cezaevinde intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçtığı veya kaçırıldığı iddiaları uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Karabulut Ailesi, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak mezarın açılmasını ve ‘feth-i kabir’ işlemi yapılmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Ekim’de Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verdi. Garipoğlu’nun mezarından alınan kemikler, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir. Mezardan çıkarılan örneklerin, baba Mehmet Nida ve anne Tülay Makbule’nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu’na ait olduğu ve bu kişinin 2014 yılında intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir.”

Baba Süreyya Karabulut, Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Avukatım Rezan Bey bana Silivri Başsavcılığı’nın açıklaması ve raporun sonucu ile ilgili bilgi verdi. Kendisinden, Adli Tıp nezdinde rapora itiraz edilmesini ve üniversitelerden ve Adli Tıp Enstitüleri’nden yeniden rapor alınmasını talep ettim. Aynı zamanda bu caniye ait olduğu iddia edilen kemiklerden, kemik yaşı tespitini talep etmesini de rica ettim. İtiraz haklarımı kullanıp, kızımın kanının yerde kalmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

DNA sonucuna göre, kemiklerin yüzde 99.99 ihtimalle Cem Garipoğlu’na ait olduğu belirtilmiştir.