‘Çetinler’ Suç Örgütüne Karşı Yürütülen Operasyonda 109 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul merkezli 7 ilde operasyon! Bakan Yerlikaya: Çetinler suç örgütü çökertildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, İstanbul merkezli Kocaeli, İzmir, Bursa, Samsun, Diyarbakır ve Erzincan’da faaliyet gösteren ‘Çetinler’ suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon sonucunda uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürmeye teşebbüs, silahla yaralama, iş yeri kurşunlama ve yağma suçlarını işledikleri belirlenen elebaşları Özay Çetin ve Mert Çetin’in de aralarında bulunduğu toplam 109 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 7 adet ruhsatsız tabanca, 4 kilo eroin, 2 kilo metamfetamin, muhtelif miktarda esrar, bonzai, kokain ve uyuşturucu hap ile birlikte çok sayıda şarjör, fişek ve yüklü miktarda TL ele geçirildi. Emniyet yetkilileri, operasyonun detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Başsavcılığımızı, operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” sözlerine yer verdi. Bu kapsamda, İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “MAHZEN-15” operasyonları kapsamında elebaşılığını Özay Çetin ve Mert Çetin’in yaptığı “Çetinler” olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Eylemlerine son vermek üzere 109 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.