CHP Ankara İl Kongresi: Ümit Erkol’den Yenilikçilere Eleştiri

CHP Ankara İl Başkanı Seçilen Ümit Erkol, İmamoğlu ile Özel'i hedef aldı: Batan gemiden birer birer atladılar

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kongreleri devam ediyor. Ankara il kongresinde yapılan oylamada Ümit Erkol, 340 oy alarak galip geldi. Karşı aday Sercan Çığgın ise 241 oy alabildi.

Ümit Erkol, kongrede yaptığı konuşmada Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’na göndermeler yaparak değişim isteyenleri eleştirdi. Erkol, “Biz kendimizi sorgularken ve sorunları çözmeye çalışırken, bir grup arkadaşımız geminin battığını düşündü ve birer birer gemiden ayrıldı. Ardından geldikleri yerleri yenilikçilik adı altında lanse ettiler. Ancak, böyle bir yenilikçilik mümkün değildir” dedi.

Ümit Erkol, eleştirilerini CHP Grup Başkanı Özgür Özel’i hedef alarak sürdürdü. Erkol, Özel’in Sadullah Ergin’in dahil olduğu listede yer almasını ve aynı zamanda yenilikçi olduğunu iddia etmesini eleştirdi. Erkol, konuşmasında “Önceden Sadullah Ergin’i dördüncü sırada listeye koyuyorsun; listenin mimarı sen oluyorsun, damganı vuruyorsun. Sonra bir gün sonra ‘Ben yenilikçiyim, Genel Başkan kötü.’ demeye başlıyorsun. Böyle bir yenilikçilik asla olamaz. İnsanlar zamanı geldiğinde ayrılmayı bilmelidir. 5 dönemlik bir milletvekili, artık ayrılmalı. Ne zaman ayrılacaksınız? Bırakın o zaman, halk rahatlasın. Tarih, bugün CHP’den çıkan ve kendisini yenilikçi olarak tanıtanları sağ bir sapma olarak nitelendirecek ve çöpe atacaktır” şeklinde konuştu.