CHP Belediyelerine Performans Değerlendirme Sistemi Geliyor

CHP’li başkanlara karne kriteri

CHP Belediyelerine Performans Değerlendirme Sistemi Getiriyor

CHP, elindeki belediyelere düzenli olarak karne verecek ve performanslarını ölçecek bir sistem başlatıyor. Belediye başkanlarının performansları, düzenli olarak yapılacak memnuniyet anketleriyle ölçülecek ve bu sonuçlara göre başkanlara karne verilecek.

Karneler, başkanlardan vatandaşlarda memnuniyetsizlik yaratan uygulamaların düzeltilmesini isteyecek. Ayrıca, 5 yıllık görev süresi boyunca performansları ölçülüp karnesi verilecek başkanların yeniden aday olup olamayacaklarında bu karne notlarının etkili olacağı belirtiliyor.

CHP Genel Merkezi’nde oluşturulacak olan koordinasyon merkezinde deneyimli isimler görev alacak. Bu merkezin başında Eskişehir’in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bulunacak ve Muğla’nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Tekirdağ’ın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gibi deneyimli yerel yöneticiler de görev alacak.

Koordinasyon merkezindeki deneyimli yerel yöneticiler, belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlayacak ve özellikle ilçe ve belde belediyeleri ile yeni başkanlara proje destekleri verecek. Ayrıca, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yönetiminde kurulacak yerel yönetimler üniversitesiyle ChP’nin kendi yerel yöneticilerini yetiştirmesi de sağlanacak.

İYİ Parti’de Meral Akşener’in Adaylık Durumu Belirsiz

İYİ Parti’de Meral Akşener’in Adaylık Durumu Belirsiz

31 Mart akşamının kaybedenlerinden olan İYİ Parti’de, Genel Başkan Meral Akşener’in atacağı adımlar merak konusu. Seçim öncesinde yaptığı açıklamada “istenilen sonucu alamadıkları takdirde evine döneceğini” belirten Akşener’in bu kararına uyup uymayacağı merak konusu.

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, İYİ Parti Lideri’nin seçim akşamı kongreye gitme ve aday olmama kararı aldığı iddia edildi. Ancak kendisine yakın bazı kurmaylarının ikna etmesi sonucunda aday olmama kararından şimdilik vazgeçtiği öğrenildi. Önceki gün düzenlenen basın toplantısıyla seçimli kongreye gidilmesi kararını açıklayan Akşener’in gazetecilerden soru almamış olması, aday olup olmayacağına yönelik açık kapı bıraktığı görüldü.

Akşener’in adaylığı ile ilgili bir değerlendirme yapmaması kulislerde “zaman kazanmaya” yönelik bir taktik olarak yorumlandı. Kongre tarihini ilan ederek zaman kazanıp, bu süre içerisinde alacağı pozisyona karar vereceği değerlendirildi.

Akşener’e parti içinden istifa talepleri yoğun bir şekilde gelirken, yakın çevresinin ise aday olması yönünde baskı yaptığı kaydedildi. Akşener’in kurmaylarından gelen “aday olma” çağrısı olması durumunda pozisyon alabileceği konuşuluyor. Parti üyelerinin imza toplamasıyla kendisini aday göstermesi de ayrı bir seçenek olarak masaya yatırılıyor.

Partide kongre takvimi çalışmaları da başladı. Akşener, süreci resmi olarak başlatmadan önce, gelecek hafta milletvekilleri ve Genel İdari Kurulu’nu toplayarak görüşlerini alacak. Seçim sonuçları ve kendisinin adaylığına ilişkin görüşler bu kurullarda masaya yatırılacak. Kararın alınmasından sonra da 60 gün içinde kongrenin gerçekleşmesi gerekiyor. Akşener’in adaylığında kurullarda kendisine yönelik tutum da etkili olacak.

Parti kaynakları, oy kaybının büyük bir kısmının İstanbul ve Ankara’dan olduğunu belirterek, “Bu iki şehri çıkarırsak oy oranımız yüzde 5.6” diyor. Kurmaylar, parti olarak en zor olanı yaptıklarını ve iki güçlü kutba karşı tek başlarına girdiklerini ifade ediyorlar.

İYİ Parti kurucusu ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olan Ahmet Çelik, “Partimizi tabela partisi haline getirmiştir. İYİ Parti ticari şirket haline getirilmiştir. Sayın Akşener, sizin 1 dakika daha genel başkanlık makamını işgal etmeye hakkınız yoktur” dedi.