CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Söke’de Yapılan Yatırımların Temel Atma Törenine Katıldı

Aydın’da ‘Topuklu Efe’yle devam kararı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Aydın’ın Söke ilçesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımların toplu temel atma törenine katıldı. Tören, Cumhuriyet Meydanı’nda halkın büyük katılımıyla gerçekleşti ve genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve belediye başkanları da törende yer aldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke’ye 302 kilometre yol ve 385 kilometre altyapı yatırımı yapıldığını belirtti. Çerçioğlu, “Bugün 2019 yerel seçimlerinde söz verdiğimiz yatırımların temel atma törenlerini gerçekleştiriyoruz. Yeni otogar, yer altı otoparkı ve yeşil alan ile otopark gibi projelerle Söke’ye vaat ettiğimiz hizmetleri hayata geçiriyoruz. Töreni gerçekleştirdiğimiz üç proje için 2024 Mart ayının ilk haftasında halkımızın kullanımına açacağız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir belediye başkanı, kendisini kentine adamış ve kentin insanına hizmet etme konusunda kararlıysa o kentte güzellikler vardır.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, Söke’de özel bir bağının olduğunu ve Maliye Bakanlığı döneminde burada kaldığını ifade etti. Özlem Başkan’ın trafik, yol ve yeşil alan sorunlarını çözebilmek için çaba gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Söke’ye bugüne kadar 1 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi. Ayrıca, temel atılan projelerde 150 milyon TL’lik yatırımın yapıldığını ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Türkiye için örnek bir başkan olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yanına davet ederek ellerini havaya kaldırdı. Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Atatürk’e atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bağımsızlığını emperyalist güçlere boyun eğmeden koruması gerektiğini vurguladı. Herkesin ülke tarihini bilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ancak Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerini benimseyip kalkınabileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından toplu temel atma töreni gerçekleştirildi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Söke’nin tanınmış ürünü Körüklü Söke Çizmesi ve Atatürk resmi hediye edildi.