CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Yerel Seçimlere İttifak Olmayacakmış gibi Hazırlıklarımızı Yapmalıyız”

CHP’de yeni stratejiler! Tavanda olmazsa tabanda ittifak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim hazırlıklarına ilişkin milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı toplantılara dün de devam etti. CHP Genel Merkezi’ndeki milletvekili buluşmasında Kılıçdaroğlu, eski ittifak ortaklarının açıklamalarına atıfta bulunarak şunları söyledi: “Seçimlere ittifak olmayacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmalıyız. Şu anda biz bunu yapıyoruz, diğerleri de kendi bölgelerinde aynı şekilde hazırlık yapmalı. Hangi adaylarla ve hangi yöntemlerle daha başarılı olabileceğimizi, muhtemel adaylar ve aday belirleme yöntemlerini de içeren tüm önerileri içeren raporlarınızı hazırlayıp gönderin.”

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin görüşmelerde yerel düzeyde örgütler arasında ortaklaşmanın mümkün olduğuna dair fikirlerini dile getirmeleri üzerine, “Yerel düzeyde seçim işbirlikleri tabii ki mümkün. İl ve ilçe başkanları bir araya gelerek doğal bir ittifak oluşturabilir. Her yerin kendi dinamikleri olduğunu unutmamalıyız. Seçmenlerin sandıkta bir aday üzerinde birleşebildiği gibi, örgütler de adaylar konusunda ortaklık sağlayabilirler.” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılını sosyal medya üzerinden kutlayarak şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin başkenti olan Ankara’yı çağdaş bir şehir haline getiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu ekibi minnetle anıyorum. Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılını kutluyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşuna ev sahipliği yapan Ankara’nın layıkıyla yönetildiğini görmekten mutluluk duyuyorum.”

İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Merkezi’nin İstanbul kongresinde önemli bir rol oynadığı için genel merkezin kongreyi kaybetmesinde kilit bir isim olarak dikkat çekti. Toprak, “Benim oyum Kemal Kılıçdaroğlu’na aittir” diyerek şunları söyledi: “Bu, İstanbul kongresinden sonra verdiğim bir karar değil. Ben büyük kurultayda oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na kullanacağım. Bu konuda kimse şüphe duymamalıdır. Benim tutarlılığım, Bülent Ecevit geleneğinden gelen bir tutarlılıktır. Ben kişisel bir değişime gitmiyorum, ilkelerim var. Bu benim kişisel tercihimdir. İstanbul kongresinden sonra alınan bir karar değil.” Toprak, değişimciler ve genel merkezciler arasındaki büyük yarışma tartışmalarının merkezinde yer almıştı.

Öte yandan, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Partimizde öncelikle yönetimsel, sonra fikri ve örgütsel olarak bir değişim ve yenilenme ihtiyacı olduğuna inandım” diyerek Özgür Özel’i destekleyeceğini açıkladı.