CHP Genel Başkanı Özgür Özel: İYİ Parti ile İttifak Yapma Planımız Var

Özel’den ittifak çıkışı B planı yok 2 A planı var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’daki kampında gazetecilere yaptığı açıklamalarda partinin planları hakkında konuştu. Özel, “Bizim B Planımız yok, iki tane A planımız var. İlk olarak, İYİ Parti’nin ittifak görüşmelerine katılmasını istiyoruz. İkincisi ise İYİ Parti kabul etmezse kendi adaylarımızı belirleyip seçimlere katılmak. İYİ Parti’nin kararına saygı duyacağız. Meral Hanım ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sordu. Ben de ‘Kararınızı aldıktan sonra masada buluşalım. İstanbul, Ankara ve diğer 11 büyükşehir ile Türkiye’nin sorunlarını konuşalım’ dedim. Herhangi bir teklif, işbirliğinin önünü tıkayabilir. Biz onlara çalışma masası teklif ettik çünkü bu kolay değil” şeklinde konuştu.

Özel ayrıca İYİ Parti’nin durumuna ve saha analizlerine göre diğer partilerle de değerlendirme yapacaklarını belirtti. Saadet, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek partileriyle iller ve ilçeler bazında artıları ve eksileri göz önünde bulunduracaklarını ifade etti. İYİ Parti’nin yerelde çözümler ürettiği ilçeler olduğunu dile getiren Özel, “İYİ Parti’ye, yerel yönetimlerde ortak çözümler bulabileceğimizi söyledik” dedi.

Özel’in açıklamalarının ardından Grup Başkanvekili Burcu Köksal, kampta alınan bazı kararları paylaştı. Buna göre, her hafta bir kapalı grup toplantısı yapılacak ve ilgili gölge kabine, alanları hakkında sunum yapacak. Ayrıca, Meclis danışmanlarının sendikalı olması zorunluluğu getirilecek ve Meclis çalışmalarında soru-cevap enstrümanı kullanılacak. Siyasetin finansmanı konusunda da çalışmalar yapılacak.

Özel, yerel seçim adayları için anketler yapacaklarını ve memnuniyet anketinin ardından ikinci bir ankete başvuracaklarını belirtti. Adayları belirlerken halkın tercihlerini göz önünde bulunduracaklarını ifade eden Özel, büyükşehir belediye başkanlarını önümüzdeki haftalarda açıklayacaklarını söyledi. Ayrıca Özel, sembol isimler ve sembol yerler için başvurular teşvik edeceğini ve sürpriz hamleler yapacaklarını da ekledi.

CHP Genel Başkanı Özel, Manavgat’ta gerçekleştirilen bir etkinlik sırasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i belediye başkan adayı olarak açıkladı. Özel, ayrıca eşi Didem Özel’le birlikte otelin bahçesinde sabah yürüyüşü yaptı. Kampta bulunan vekiller, eşleri ve PM üyeleri de sabah yürüyüşüne katıldı.