CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Güncel Gündemi

CHP’den emekli ve asgari ücret çağrısı: 25 bin TL yapın

Emekliler İçin ‘Emekli Halk Kart’ Müjdesi

Siyasi parti liderleri arasında yaşanan asgari ücret tartışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerektiğini belirtti ve en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Özel, emeklilere yönelik ‘Emekli Halk Kart’ müjdesi verdi.

‘Maarif Modeli’ Yargıya Taşınacak

Tarikat mensubu Yusuf Tekin’in ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adlı projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, “Yusuf Tekin’in karanlık fikirlerinin mahsulü olan bu saçmalığı yargıya taşıyacağız. Öğretmenlik Meslek Yasası Meclis’ten geçerse, onu da yargıya taşıyacağız. Öğretmenlik unvanına sahip eğitimcilerimize eğitim vermek hiç kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı.

Eşitlik İlkesi İhlal Edildiği Gerekçesiyle İptal Edilen Düzenleme Meclis’e Sunuldu

Kadının soyadına ilişkin Anayasa Mahkemesi tarafından ‘eşitlik ilkesinin ihlal edildiği’ gerekçesiyle iptal edilen düzenlemenin aynı şekilde Meclis’e sunulduğunu belirten Özel, bu durumun kadın-erkek eşitsizliğini derinleştirmek, Anayasayı tanımamak ve yüksek yargıya meydan okumak anlamına geldiğini dile getirdi.

Deniz Yücel Açıklamalarda Bulundu

Gazeteci Deniz Yücel, CHP’nin Türkiye’nin Avrupa’nın sığınmacı deposu olmasına karşı çıktığını belirterek, AK Parti’nin mültecilere bakma sözü verdiğini ifade etti. CHP’nin bu konuda kararlı olduğunu vurgulayan Yücel, Özel’in bu ay Şam’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını belirtti.

Özel, Hak-İş Heyetini Kabul Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. CHP Genel Merkezi’ndeki kabulde Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de hazır bulundu.