CHP İstanbul İl Kongresi’nde Yeni İl Başkanı Seçildi

CHP’de büyük kurultayın provası

CHP’nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde, İstanbul İl Başkanı’nın seçildiği önemli bir olay yaşandı. Sabah erken saatlerde Haliç Kongre Merkezi’ne giden partililer, saat 10.00’da içeri alındı. Kongre için üç aday yarıştı: eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çektiği değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik. Kongre salonunda Canpolat ve dışında Çelik’in posterleri yoğundu. Kongre öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Meclis Grup Başkanı, genel başkan adayı Özgür Özel’in katılmaması dikkat çekti.

Kongre, saat 12.10’da başladı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu posterleriyle süslenmiş kongre salonunda yapıldı. İçerde ve dışarda yoğun bir şekilde desteklenen adaylar, kendi konuşmalarını yaptı. Çelik, gençliği ön planda tutmayı vurguladı ve İstanbul’u tek merkezden yönetmeyeceklerini, 3 bölgede bölge meclisleri kuracaklarını söyledi. Özellikle üye sayısını 5 milyona çıkarmak ve doğrudan 4 milyon seçmene ulaşmak için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Daha sonra Canpolat konuşmasını yaptı ve İmamoğlu’na karşı sert eleştirilerde bulundu. Canpolat, İmamoğlu’nun listesinde yer almamasını eleştirerek, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve Deniz Gezmiş’in kardeşi Bora Gezmiş gibi isimlerin listesinde yer aldığını söyledi.

Kongrede konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise her iki adayı da başarılar diledi ve parti içinde yaşananlara değindi. İmamoğlu, birlik çağrısında bulunarak, CHP’nin yenilenmesini ve halka daha fazla hizmet etmesini istedi.

Kongre sonunda blok liste oylaması yapıldı ve Çelik, 342 oy alarak CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu. Canpolat ise 310 oy alarak ikinci oldu.

CHP İstanbul İl Kongresi, parti içindeki değişimi ve hareketliliği gözler önüne seren bir olay oldu. Partinin önümüzdeki seçimlerde daha güçlü bir şekilde halka hizmet etmeyi hedeflediği görüldü.