CHP MYK ve PM’de Özcan’ın affı ve tüzük değişikliği kararı alındı.

Tanju Özcan ‘babaevi’ne kabul edildi

CHP’nin yapılan MYK ve PM toplantılarında, Özcan’ın affına ilişkin kararlar oy çokluğuyla alındı. Genel Başkan Özgür Özel, toplantılar öncesinde eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak görüşünü sordu ve Kılıçdaroğlu da Özcan’ın partiye dönüşüne olumlu yaklaştı. Özcan, partiye dönüş kararının ardından sosyal medya hesabından “babaevine döndüm” diyerek paylaşım yaptı ve parti üyelerinden helallik istedi. Haberde ayrıca 12 parti üyesinin de af taleplerinin kabul edildiği belirtiliyor.

Bu toplantıların yanı sıra PM’de CHP’deki tüzük değişikliklerine ilişkin kurultayın yapılmasının kararlaştırıldığı da belirtiliyor. Kurultayın tarihleri ise 6-9 Eylül 2024 olarak belirlendi. Tüzük değişikliğiyle ilgili hazırlıkların mayıs ayında başlayacağı ifade ediliyor. CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise basın toplantısında CHP’nin asgari ücretin enflasyona göre yılda en az 2 kez iyileştirilmesi gerektiğini düşündüğünü ve emekli maaşları ile dul ve yetim aylıklarının günün koşullarına göre yeniden belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca yapılan tartışmalar ve suni gündemlerle ilgili olarak CHP’nin Anayasa ihlal edenlerle Anayasa değişikliği tartışmak için masaya oturmayacağına dikkat çekti.

Deniz Yücel ayrıca, CHP’nin geçmişte ittifak ortaklığı yaptığı ve bu ülkedeki düzenin değişmesini gerektiğini düşünen diğer partilerle temaslarını sürdürdüğünü ve sürdüreceğini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Genel Başkan Özgür Özel’in bir araya gelip gelmeyeceği konusunda ise henüz bir tarih verilemeyeceği ifade edildi. Ancak Akşener’in Özel’e Genel Başkan seçildiğinde tebrik telefonu yaptığı daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı.