CHP Parti Meclisi, 227 Belediye Başkan Adayını Belirledi

İmamoğlu ve Yavaş resmen aday... CHP’de 227 adaya vize

CHP Parti Meclisi (PM), belediye başkan adaylarını belirlerken Ankara, İstanbul ve diğer şehirler için 227 adayı belirledi. PM tarafından oy birliğiyle onaylanan adaylar arasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yer almaktadır.

Parti, Balıkesir’de eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ı, Bursa’da ise eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i aday gösterme kararı aldı. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ihraç edilen ve daha sonra partiye geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da tekrar aday gösterildi. Diğer şehirlerde ise Kubilay Erel Bayburt, Coşkun Çağlar Duran Elazığ, Recep Sertçelik Karaman, Mehmet Bilgin Nevşehir ve Bedri Ağaç da Gümüşhane’de aday gösterildi. İlçe ve belde adaylarının da isimleri kesinleşti.

Ancak, İzmir ve Aydın’ın adaylarının belirlenmediğine dikkat çekilmektedir. İzmir için Ekrem İmamoğlu’nun Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’yi aday göstermek istediği, Özgür Özel’in ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu tercih ettiği söylenmektedir. Özel’in, Çerçioğlu’na teklifi sunduğu ve İzmir adayının yakın bir zamanda açıklanacağı belirtilmektedir. Tunç Soyer’in adaylık sürecinde düşük memnuniyet oranları nedeniyle dışarıda bırakıldığı konuşulmaktadır. Ayrıca, Özel’in aday belirleme sürecindeki kadın adaylara daha fazla önem verileceği açıklamalarına rağmen, aday listesinde sadece yaklaşık 20 kadın adaya yer verilmesi dikkate değerdir. Öte yandan, İstanbul ve Ankara’nın ilçelerinin aday listesinde yer almadığı da gözlenmiştir.