CHP Parti Meclisi Görüşmeleri ve Kurultay Öncesi İmamoğlu-Kılıçdaroğlu Buluşması

CHP PM’de veda günü

CHP Parti Meclisi’nde gerçekleşen “100. yıl affı” görüşmeleri sırasında, ihraç edilen üyelerin taleplerinin ilgili kurullar tarafından gizli toplantılarda değerlendirilip karara bağlandığı, ancak af isteği olduğunda konunun af olarak ele alınması gerektiği şeklinde itirazlar gündeme geldi. 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan kurultayda mevcut Parti Meclisi üyelerinin yerlerine yeni üyelerin seçileceği için, bazı üyelerin “veda” niteliğindeki toplantıda “veda ettiği” öğrenildi. Kulis bilgilerine göre, Tekin Bingöl ve bazı üyeler kurultayda Parti Meclisi’ne yeniden aday olmayacaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay öncesinde değişimci kanadın önde gelen ismi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugün sürpriz bir şekilde bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine gerçekleşecek buluşmada, kurultay sürecinin değerlendirileceği ifade ediliyor. Kulislerde ise Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na kurultay divan başkanlığını teklif edebileceği iddiası dolaşıyor.

Bu iddianın ne doğrulandığı ne de yalanlandığı kulisleri hareketlendirirken, değişimci ekipten bir kişi Hürriyet gazetesine, “Bizim de bu yönde bilgilerimiz var, eğer böyle bir teklif gelirse Ekrem Bey kabul eder, Özgür Bey de olumlu bakar, çünkü kurultaylarda divan başkanlığı önemlidir” şeklinde konuştu. Aynı kaynaklar, CHP’nin geçmiş kurultaylarında büyükşehir belediye başkanlarının divan başkanlığı yaptığını hatırlatarak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun divan başkanlıklarını örnek olarak gösterdiler.