CHP PM Toplantısında Yapılan Adaylık Açıklamaları

CHP’nin 209 seçim çevresinde belediye başkan adayı belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin merkez binasında düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısını yönetti. PM toplantısı yaklaşık 4 buçuk saat sürdü ve toplam 209 seçim çevresine, 8’i büyükşehir ve 13’ü il olmak üzere belediye başkan adayları belirlendi. Bu duyuru yazılı bir açıklama ile yapıldı.

PM toplantısı sonrasında açıklanan listede Antalya’da Muhittin Böcek, Denizli’de Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diyarbakır’da Cafer Pekdemir, Erzurum’da Atlıhan Atila, Muğla’da Ahmet Aras, Sakarya’da Azize Çeroğlu, Trabzon’da Hasan Süha Saral ve Van’da Şükrü Şahar aday olarak gösterildi. Ayrıca Ağrı’da Erkan Bulut, Batman’da Hasan Sünük, Burdur’da Ali Orkun Ercengiz, Çorum’da Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, Düzce’de Sedat Çelikel, Hakkari’de Cüneyt Özbek, Isparta’da Atakan Yazgan, Karabük’te Bayram Karadağ, Kastamonu’da Hasan Baltacı, Kırıkkale’de Ahmet Önal, Rize’de Necati Topaloğlu, Sivas’ta Tacettin Kepenek ve Tokat’ta Murat Yazıcı belediye başkan adayları arasında yer aldı.

İstanbul’da ise 14 ilçenin belediye başkanının ismi belirlendi. Buna göre, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Mevcut Başkan Battal İlgezdi ise bugün istifa etti. İstanbul’un diğer ilçelerinde ise şu isimler aday olarak belirlendi: Şişli’de Resul Emrah Şahan, Arnavutköy’de Tekin Aras, Bağcılar’da Cem Kılıç, Bahçelievler’de Emine Gülizar Emecen, Beşiktaş’ta Rıza Akpolat, Beylikdüzü’nde Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece’de Hasan Akgün, Esenler’de Hasan Dalkıran, Kartal’da Gökhan Yüksel, Küçükçekmece’de Kemal Çebi, Maltepe’de Esin Köymen, Sultanbeyli’de Ayhan Koç, Sultangazi’de Ferhat Epözdemir.

Ankara’da ise Ayaş’ta İzzet Demircioğlu, Bala’da İsa Kaplan, Beypazarı’nda Özer Kasap, Evren’de Arif Güçlü, Gölbaşı’nda Yakup Odabaşı, Haymana’da Levent Koç, Kalecik’te Satılmış Karakoç, Kızılcahamam’da Coşkun Ünal, Mamak’ta Veli Gündüz Şahin, Nallıhan’da Ertunç Güngör ve Polatlı’da Mürsel Yıldızkaya belediye başkan adayları oldu. Çankaya İlçe Belediye başkan adayının ise önümüzdeki günlerde yapılacak PM toplantısında belirlenmesi bekleniyor.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Abdurrahim Sönmez, Çınar ilçesinde Halit Kaya ve Lice ilçesinde Sıddık Bayram, Muğla Milas’ta Fevzi Topuz, Datça’da Aytaç Kurt, Adana’nın Kozan ilçesinde de Sudiye Gizem Aksoylu aday oldu.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Bahadır Amaç, Payas ilçesinde Cabbar Aslan, Yayladağı ilçesinde de Mehmet Kalabaş CHP’nin adayları olarak öne çıktı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı ile ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için önümüzdeki günlerde yapılacak PM toplantısını bekleniyor. Partide daha önce 622 seçim çevresinin açıklandığı belirtildi ve böylece toplam 831 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının açıklandığı ifade edildi. Bir sonraki PM toplantısının 29 Ocak Pazartesi günü yapılacağı bilgisi verildi.