CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Gazze’deki Olaylara Sert Eleştirilerde Bulundu ve İç Siyasetin Dış Siyasete Etkisini Tartıştı

Bu laflarla garantörlü kolmaz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Gazze’deki olaylarla ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu. Öztrak, “Gazze’deki zulüm ve savaş suçları, Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığımız günden bir gün önce ortaya çıktı. Sayın Erdoğan, Gazze’deki olayları protesto mitinginde ansızın gelmelerden ve destan yazmalardan bahsederek meseleyi haklı olduğumuz insani zeminden çıkarıp kabadayılığa ve restleşmeye dönüştürdü. Diplomasiyi körelterek dış siyaseti iç siyasete alet etti” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öztrak, ifadesine devam ederek, “Eğer Gazze’de arabuluculuk veya garantörlük yapma niyetindeyseniz, bunu ‘İsrail’in elini sıkmam, bir kere sıktım ama iyi niyetimi suistimal ettiler’ şeklindeki iç siyasete yönelik açıklamalarla yapmazsınız. Aksi takdirde, İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunda arabuluculuk rolünü Türkiye’nin değil, Katar ve Mısır’ın üstlendiğini görürüz” şeklinde konuştu.

Öztrak, kurultayda sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu için imza vermediği yönündeki bir soruya da yanıt vererek, “CHP’de demokrasi vardır, kimse delegelerin iradesine engel olamaz. Ekrem Bey de delegelerimizden biridir ve kendi takdiridir” şeklinde konuştu.