“CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Seçimlerin Tek Tur Olması ve İstanbul Örneği Hakkında Açıklama Yaptı”

CHP’den İYİ Parti’ye son dakika ittifak uyarısı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, belediye seçimlerinin tek tur olduğunu ve örneklerine daha önce de rastlandığını belirtti. Öztrak, “Bunun öncesinde yüzde 25 oyla kazanılan seçimlerin olduğunu da unutmamak gerekiyor” dedi. Bu sözleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, muhalefetin parçalı olarak girdiği 1994 seçimlerinde İstanbul’u yüzde 25 oy alarak kazanmasına gönderme olarak yorumlandı.

Öztrak, partisinin MYK toplantısıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti’nin seçimlere tek başına gireceği kararı üzerine yaptığı “Yolları açık olsun” açıklamasıyla ilgili bir soruya da yanıt verdi. Öztrak, “Geçen hafta durduğumuz yeri söyledim. Bu süreçle ilgili şehirlerde yapılacak işbirliklerine kapalı olmadığımızı ifade ettim. Ancak, bizim dışımızdaki bir parti ‘Kendi adaylarımı göstereceğim’ derse, bize de ona yolunuz açık olsun demek düşer” şeklinde konuştu.

Öztrak, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin İstanbul’daki üç programına katılmamasıyla ilgili bir soruya da yanıt verdi. İmamoğlu’nun davetiye almadığını ima ettiğini söyleyen Öztrak, “Genel Başkanımız bir ile gittiği zaman o ilden parti yetkililerinin programdan haberi olur. Ekrem Bey, bizim belediye başkanımızdır” şeklinde cevapladı. Öztrak, İmamoğlu’nun 100. yıl resepsiyonuna katılmamasının da hafta sonu üç gün boyunca belediye başkanlarının olduğu kentlerde kutlamaların bulunmasından kaynaklandığını ifade etti. Aynı zamanda, bir gün önce resepsiyona katılmayan Ekrem Bey’in de dahil olduğu belediye başkanlarının sabah Anıtkabir’deki programa katıldığını belirtti.