CHP Toplantısında İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu Arasında Değişim Tartışması

Kritik toplantıya damga vuran diyalog

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim tartışmalarını değerlendirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Hiç kimse vazgeçilmez değildir, Genel Başkan, siz de ben de. Burası Atatürk’ün partisi, kimler geldi kimler geçti” dedi.

İmamoğlu, bu sözleriyle CHP’deki değişimin önemine vurgu yaparken, siyasetin kalbinde olacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu ise toplantıda konuşan belediye başkanlarının değerlendirmelerine yanıt verirken, İmamoğlu’nu direkt hedef almamasına rağmen, “Kimse vazgeçilmez değildir. Ben de genel başkanlık yapmayı ömrümün sonuna kadar düşünmüyorum. Ancak, parti ilkelerine bağlı, geçmişi temiz, partiye ileriye taşıyacak birini bulmak önemlidir” şeklinde açıklama yaptı.

İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’nun “siyaset yapmayın” tavsiyesine karşı çıkarak, Türkiye’nin yüzde 50’sini oluşturan belediye başkanlarının siyasetin merkezinde olacaklarını ve parti meselelerini tartışacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu ise yerel seçimler yaklaşırken parti içi meselelerin kamuya açık şekilde tartışılmaması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda kurultay tartışmaları da ele alındı. Kılıçdaroğlu, seçimden önce kurultayın yapılacağını belirtirken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, parti içindeki ayrışmalara dikkat çekerek, bölünen arkadaşların bir araya gelip ortak bir liste oluşturmasını önerdi. Kılıçdaroğlu ise kurultayın erken yapılması yönündeki öneriye karşılık, mümkün olmadığını ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantının başında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kısa konuşmalar yapılmasını ve sürenin aşılmamasını istedi. Ancak, süreyi aşanlar için “toplarsınız” şeklinde uyarıda bulundu. İmamoğlu, Akın’ın bu uyarısına karşılık, “Hayır toparlamıyoruz Ahmet Bey, buraya geldik, konuşacağız” diyerek karşılık verdi. Akın’ın, İmamoğlu ile girdiği tartışma ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu da süreyi aştığı için uyarısı ise toplantıda bir gerilim yarattı.