“CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayında Sınır Güvenliği ve Terör Konuşuldu”

Kılıçdaroğlu’ndan kongre sonrası için partililere uyarı: Kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayı bugün Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan bir otelde gerçekleştirildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve MYK üyelerinin katılımıyla yapılan çalıştayda konuşan Kılıçdaroğlu, sınır güvenliğine ve teröre dikkat çekti. “Bugün nasıl oluyor da bütün sınırlarımız yol geçen hanına dönüyor?” diye soran Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir sığınmacı deposuna döndüğünü ifade etti. Terör olaylarının faillerinin Suriye’den geldiği iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, iktidarın “sınır namustur” sözünün gereğini yerine getirip getirmediğini sorguladı. Irak ve Suriye’ye asker gönderme konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesine anlam veremediğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, tezkere görüşmelerinde teröre karşı çıkılması gerektiğini vurgulayarak, terörün kimden geldiği fark etmeksizin herkesin teröre karşı durması gerektiği ifade etti. Türkiye’nin Milli Kurtuluş Savaşı’nda bile yabancı asker kabul etmediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, terörle mücadele için yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesini sorguladı. Ayrıca, uyuşturucu kullanımının önemli bir sorun olduğunu belirterek, bu konuda çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirerek, devletin ve yargı sisteminin çürümeye başladığını söyledi. Demokrasi, adalet ve hukukun olmadığı bir ülkenin büyüyemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu konuyu detaylı bir şekilde ele alacaklarını belirtti. Milletvekillerine 3 dönem kuralı getireceklerini ve cinsiyet kotası uygulaması yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri için meslek kotası uygulanacağını da duyurdu. Ayrıca, danışma kurulu toplantılarını düzenli bir şekilde yapmayan il yönetimlerinin düşürüleceğini ve mahalle seçimlerinde en az bir erkek ve bir kadın adayın olacağını belirtti.

Son olarak, kongrelerin yapılması ve tartışmaların olması normal olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ancak kongrelerden sonra parti aleyhine konuşan ve parti içinde tartışma yaratan kişilerin partiyle ilişkisinin sonlandırılacağını açıkladı.