CHP’de Büyükşehirlerde Yönetim Değişiklikleri Gündemde

Başkan adayları netleşiyor

CHP’deki yönetimin devam etmesine kesin gözüyle bakılan büyükşehirler arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana, Antalya, Eskişehir ve Mersin bulunmaktadır. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tekrar aday olmalarını istediğini belirtmiştir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için ise “görevine devam edecek” demiştir. Mansur Yavaş, başkentte yapmış olduğu bir törende adaylığını açıklamıştır. İmamoğlu da kurultay sürecinde genel başkanlıktan ziyade İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tercihini kullanacağının sinyalini vermiştir.

Hatay’da ise son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın küçük bir farkla da olsa önde olduğu belirtilmektedir. Mevcut başkan Lütfü Savaş ile devam edilip edilmeme kararı, lider Kılıçdaroğlu tarafından verilecektir. Muğla ve Tekirdağ’da ise mevcut başkanlar Osman Gürün ve Kadir Albayrak için aday değişikliği beklenmektedir.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sık sık mevcut başkanlara ek olarak yeni büyükşehir belediyelerini kazanacaklarını söylemesinin nedeni, AK Partili başkanların yönettiği Balıkesir ve Denizli’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun öne çıkmasıdır. CHP, bu iki büyükşehir için özel çalışmalar başlatmış olup, Balıkesir için Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın adı geçmektedir.

CHP’de üzerinde yoğunlaşılan diğer iki büyükşehir ise Bursa ve Manisa’dır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan oylara göre, Uşak ve Zonguldak gibi bazı şehirlerin de CHP tarafından göz önüne alındığı belirtilmektedir. CHP, büyükşehir ve illerin önemli bir kısmında seçim zaferi için ittifak ihtiyacına dikkat çekmektedir.