CHP’de Danışmanlık Tartışması Sürüyor: Yaman’ın Atanması Yatıştıramadı

CHP’de ‘AK Partili danışman’ krizi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarının görevlerinin 4 Haziran’da sona erdiğini belirtti. Öztrak, “Bu tarihten sonra medyada tartışılan danışman ataması söz konusu değildir” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da Yaman’ın danışmanlığıyla ilgili iddiaları yalanladılar. CHP, bilgi notunda, “4 Haziran 2023 tarihli genelge ile, o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevleri sona ermiştir. O tarihten sonra yapılan başdanışman veya danışman atamaları kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu nedenle, belirtilen tarihten sonra Perinaz Mahpeyker Yaman isimli bir danışman ataması yapılmamıştır” açıklamasına yer verdi.

Ancak parti yönetiminden gelen bu açıklamalar, tartışmaların yükseldiği CHP’de gerilimi yatıştırmaya yetmedi. İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gökçe Gökçen, “Partimizin ideolojisiyle uyuşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli görülen pozisyonlara getirilmesine karşıyım” dedi. Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşçıer de, “Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Laikliğin bayraktarlığını yapan partimizde, laikliğe karşı olan ve Atatürk düşmanı birinin kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak görevlendirilmesi kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi. Parti içi muhalefetten “Gelecek İçin Biz” adlı grup ise, “Partimize ve Genel Başkanımıza hakaret etmiş bir kişinin üst kademe görevlendirilmesini şaşkınlıkla izliyoruz” dedi.

Sosyal medyada eleştirilerin odağındaki Yaman ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Öncelikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneltilen son derece yakışıksız suçlamalar için özür dilerim” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “O tweet’leri ben yazmadım. Ben iş kadınıyım ve bazen uzun süre sahada oluyorum, bu yüzden sosyal medya hesaplarımdaki şifreleri çalışan personele veriyorum ve bazen aylarca sosyal medya kullanmıyorum. Evet, AK Parti’yi destekledim ve adaylık başvurusunda bulundum, ancak asla Atatürk’e karşı saygısızlık etmedim. Uzun yıllardır Anıtkabir’i ziyaret ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na inandım ve CHP’de çalışmak istedim” şeklinde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazeteci Fikret Bila’ya danışman atamasıyla ilgili olarak, “O dönemde araştırma yapacak vaktim yoktu. Bu mesajları bilseydim tabii ki atanmazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. ‘AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. CHP için çalışmak istiyor’ dediler. Batman’da destekçileri olan bir isimdi, katkısı olur diye önerildi. Ben o günlerde sürekli seçimleri geziyordum, incelemek için zamanım yoktu. Seçimden sonra tüm danışmanların görevi sona erdi. Sadece kamudan gelen danışmanlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.