CHP’de Erdal Beşikçioğlu’nun Sürpriz Adaylığı Gündemde

CHP’de Behzat Ç. sürprizi... Erdal Beşikçioğlu Etimesgut adayı

CHP’nin aday mesaisine, dizi oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’tan sürpriz aday adaylığı damga vurdu. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) dün arka arkaya toplandı. MYK toplantısı 2 saat gecikmeli başlarken, PM toplantısı ise 4.5 saat gecikmeli başladı. Gecikme nedeni olarak, Beşikçioğlu’nun önce MYK’ye ve sonra PM’ye geçmesi ve sürpriz adaylık ihtimali gösterildi. Dün, Mansur Yavaş ve Erdal Beşikçioğlu ayrı ayrı Genel Merkez’e gitti. Yavaş’ın, eski İYİ Partili Mesut Özarslan’ın adaylığında ısrarcı olduğu ve “O benim için partisinden istifa etti” dediği konuşuluyor. Yavaş cephesinden, Beşikçioğlu’nun adaylığıyla ilgili olarak, “Kendisiyle bir sorunumuz yok, ancak Özarslan’ın adaylığıyla ‘Ankara ittifakı’ şansı daha yüksek olacaktır” şeklinde bir değerlendirme yapıldı. Özel ise gazetecilere şunları söyledi: “Mansur Beyle fikrimi paylaştığımda bayağı hoşuna gitmişti hâlâ da hoşuna gittiğini ümit ediyorum. Öyle itiraz edeceği bir şey yok.”
Beşikçioğlu’nun Etimesgut Belediye Başkan adaylığı konuşulurken, oyuncu Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Beşikçioğlu, “Özgür Bey aradı ve ‘Seni Etimesgut’ta görmek istiyoruz’ dedi. Bu fikre gerçekten inanıp inanmadıklarını sordum. ‘İnanıyoruz’ dediler. Ben de kabul ettim. Kemal Bey’i aradım, fikrini aldım, o da destek verdi. Mansur Başkan’la telefon görüşmemiz oldu. Mansur Başkan da çok destekledi.” Usta oyuncu, tiyatro çalışmalarına devam edeceğini belirterek, “Tiyatro yapmaya devam etme şartımı söyledim, kabul ettiler. 500 binin başkanı olacağım ama 80 milyonun sanatçısı olarak kalmaya devam edeceğim” dedi.
CHP’de bir diğer sürpriz ise 25 yıldır Eskişehir’de belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen’in yerine düşünülen isimle ilgili oldu. CHP’nin, 86 yaşındaki Büyükerşen’in yerine belediyedeki genel sekreteri Ayşe Ünlüce’yi düşündüğü belirtiliyor. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de değiştirilmesi düşünülen bir diğer isim olduğu konuşuluyor. Tekirdağ’da ise eski vekil Candan Yüceer’in adaylığı konuşulsa da, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın lehine bir tercih yapıldığı iddia ediliyor. Ayrıca, CHP’nin Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer ve Aydın’da da Özlem Çerçioğlu ile yola devam edeceği belirtiliyor.
CHP lideri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla Genel Merkez’de bir araya geldi. Özgür Özel, buluşmada şunları söyledi: “Gazetecilerin çalışma şartları; mesleklerini yaparken ne kadar özgür hissediyorlar? Bunlar sizi takip ederken gördüğümüz, üzüldüğümüz, çözmeyi taahhüt ettiğimiz, o imkanlara kavuşamadığımız için de üzüldüğümüz süreçler. Ama bir yanda da tabii mesleğin birçok sorunu var. Sadece siyasi iktidarla değil ülkenin durumuyla ilgili sorunları var. Üzerimize düşeni hep yapmak istiyoruz.”
Özgür Özel, dün, bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camisi imamı Galip Usta’ya “geçmiş olsun” telefonu açarak acil şifa dileklerini iletti. Ayrıca, bugün DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın, Özel’e iade-i ziyarette bulunacağı da belirtildi.