CHP’de Genel Başkanlık Adaylığı Yarışında Değişim Sinyalleri

CHP’de yarış başlıyor

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla birlikte yol haritası niteliğindeki ‘Tutum Belgesi’ni açıklayacak. Özel, Parti Meclisi (PM) ve Meclis grubundan yeni ve genç isimlerle birlikte değişim mesajı verecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın kişilerin de Özel’in toplantısında destek vereceği belirtiliyor. Özel’in ardından, CHP Genel Merkezi’nde, eski Genel Başkan Altan Öymen’in yeğeni olan Prof.Dr. Örsan Öymen de adaylığını açıklayacak. Öymen, “CHP’de devrim Türkiye’de devrim” sloganıyla CHP’ye bir süredir değişim mesajları veren ve birçok eski milletvekilinin de destek verdiği ‘İlke ve Demokrasi Hareketi’ sözcüsü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Eğitim-İş Sendikası’nı ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel’in adaylığıyla ilgili olarak, “Her üyenin CHP’de genel başkan olma hakkı vardır. Demokratik yollarla adaylıklarını ilan ederler, biz de genel merkezimizde gerekli yerleri tahsis ederiz. CHP kavgaların partisi değildir.” diyerek destek verdi.

İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime katılma kararıyla ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, “Bir siyasi parti diyorsa ki, bağımsız olarak seçimlere gireceğiz, bu kararı saygıyla karşılarız. İttifaklar genellikle seçim dönemlerinde yapılır.” şeklinde konuştu. İstanbul ve Ankara’da seçim işbirliğinin olup olmayacağına ilişkin soruya ise “Bu sonraki bir aşama” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, hakkında açılan ve siyasi yasak talep edilen davayla ilgili olarak da “Davayı açan ve açma talimatını verenler Kılıçdaroğlu’nu tanımıyorlar. Ben haksızlığa boyun eğecek birisi değilim. Benim verilmeyecek hesabım yok. Ama onların verecek çok hesabı olduğu için susturmaya çalışıyorlar.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime katılma açıklamasına karşılık olarak müzakere ve diyalog çağrısında bulundu. İmamoğlu, “Hâlâ ittifakın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu konunun müzakere edilebilir olması gerektiğini söylüyorum. Müzakerenin kapanmadığına inanıyorum.” ifadelerini kullanarak, İYİ Parti yöneticileriyle müzakerenin sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini belirtti.