CHP’de Gerilim: Onursal Adıgüzel’den Kılıçdaroğlu’na Eleştiriler ve İstifa

Aylar sonra sessizliğini bozdu... Onursal Adıgüzel'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Görmezden geldi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mağlubiyetiyle birlikte CHP’de iç çekişmeler yaşandı. CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, eleştirilerin odağı haline gelerek 14 Mayıs birinci tur seçiminden kısa bir süre sonra görevinden istifa etti.

CHP Parti Meclisi üyesi Onursal Adıgüzel, uzun bir süre sessiz kaldıktan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulundu. Adıgüzel, Diken’e yaptığı açıklamada, “Ocak ayında parti tarafından yapılan anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğunu gösteren birçok sonuç bulunuyordu. Ancak parti genel merkezi, birçok sorgulamaya rağmen bunları yok saydı” şeklinde konuştu. Ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin yapıldığı gün, veri akışının kesildiği iddialarına da yanıt vererek, “14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Veriler örgütten yavaş geldi” ifadelerini kullandı.

İstifasından sonra, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ricası üzerine 2. tur seçimine kadar görevine devam ettiğini belirten Adıgüzel, “İstifa etmeme rağmen genel başkanımızın ricasiyle oradaydım. Bana rica etti, ‘Görevinize devam etmenizi istiyorum’ dedi. Biz de 28 Mayıs’ta bu arkadaşlarımızla birlikte görevi sürdürdük. Üstelik çok iyi bir şekilde yaptığımız halde neden böyle bir ceza aldık?” diye konuştu.

Adıgüzel, partisinde suçlu ilan edildiğini belirterek, “Eğer bir eksiklik varsa, ben genel başkan yardımcısı sıfatıyla görevimi sürdüreceğim ki bu incelemeler objektif bir şekilde yapılabilir. Ancak gördüğüm kadarıyla bugün sayın genel başkanımız dahil kimse bu eleştirileri kabul etmiyor ve hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranıyor” şeklinde konuştu.