CHP’de İlçe ve İl Kurultayları Yaklaşıyor: Parti İçindeki “Genel Merkezciler” ve “Değişimciler” Mücadelesi Sürüyor

Hürriyet’e konuşan Engin Özkoç: Bütün parti yenilenecek

CHP’de, ilçe kurultaylarıyla birlikte “Genel Merkezciler” ve “değişimciler” arasındaki mücadele başlıyor. 973 ilçenin kurultayları 15 Eylül’e kadar sürecek ve ardından 16 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında il kurultayları gerçekleştirilecek.

Büyük kurultay tarihi olarak ise 26 Kasım Pazar günü ön plana çıkıyor, bu kurultayda “değişim” tartışmalarının yanıt bulması bekleniyor. CHP kaynakları, Hürriyet’e yaptıkları açıklamada, “Kılıçdaroğlucular-İmamoğlucular” arasında keskin bir ayrışmanın olmadığını belirterek, “Şu anda çoğunluğun Kemal Bey’den yana olduğunu görüyoruz” dedi.

İstanbul dahil olmak üzere İmamoğlu’nun seçim bölgesindeki bu delegasyon tablosunun ilçe ve il kurultaylarına da yansıması durumunda, büyük kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçileceği kesin gözüyle bakılıyor.

Koordinatör Başdanışman Engin Özkoç, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, göreve gelir gelmez örgüt deneyimi olan milletvekillerini müfettiş olarak illere gönderdiklerini söyledi ve “Raporlar hafta sonuna kadar tamamlanacak” diye ekledi. Ayrıca, Genel Merkez’de nöbetçi vekil uygulamasını başlattıklarını ve her gün bir milletvekilinin nöbetçi olarak görev yaptığını belirten Özkoç, “Örgütlerimizin istekleri ve şikayetleri anında değerlendiriliyor. Artık Genel Merkez’e ulaşma problemi yaşanmıyor” dedi.

Özkoç’un verdiği bilgiye göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’e örgüt deneyimi olan eski ve yeni milletvekillerinden oluşan 30 kişilik müfettiş ekibi görevlendirildi. Müfettişler, genel denetimlerin yanı sıra seçim sürecinde yaşanan sıkıntılar, ittifak ortaklarıyla diyalog ve yerel seçimlerle ilgili öneriler gibi konularda çalışmalar yapıyor. Ayrıca, ittifak yapılmaması durumunda sorun yaşanabilecek sandıklar ve alınabilecek önlemler de inceleniyor. Özkoç, şu ana kadar her şeyin yolunda gittiğini ve kurultayın ardından partinin tamamen yenilenmiş olacağını ifade etti.