CHP’de Tüzük Kurultayı Önerisi Gündemde: Değişiklikler Gerçekleşebilir

CHP kurultaydan önce tüzüğünü değiştirebilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, parti içinde tüzük kurultayının yapılması önerisini ilettiler. Kılıçdaroğlu’nun bu öneriyi dikkatle not aldığı ancak henüz bir karar vermediği belirtilirken, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında önerinin tartışılacağı kulislerde konuşuluyor.

CHP kaynakları, Hürriyet gazetesine yaptıkları açıklamada, “Büyük kurultaydan önce veya hemen öncesinde gerçekleşebilir. Tüzükte önemli değişiklikler üzerinde çalışılıyor ve birçoğu hemen kurultayda uygulanabilir. Örneğin, kadın kotasının yüzde 50’ye çıkarılması, engelli kotaları, yeni görev tanımlarıyla üye sayısı artırılacak PM ile ilgili değişiklikler kurultayda hayata geçirilebilir” dediler.

Tüzük değişikliğiyle birlikte CHP’de milletvekilleri ve belediye başkanları için dönem sınırlaması da planlanıyor. 3 dönem sınırlaması formülü öne çıkarken, parti içinde aynı dönem sınırlamasının genel başkan için de getirilmesi önerisi de dile getiriliyor.