CHP’den Esad Görüşmesi İçin Suriye’den Olumlu Yanıt Geldi.

Özel’e Esad’dan olumlu yanıt... Şam yolcusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan İlginç Açıklamalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Esad ile görüşmek üzere Şam’a yapmayı planladığı ziyarete Suriye yönetiminden olumlu yanıt geldiğini açıkladı.

Bulut, bir televizyon yayınında yaptığı açıklamada, “Şam ile irtibatımız var. Görüşme niyetine ilişkin, bu konuların çözümüne ilişkin niyet ifadesi karşılık buldu. Şam’dan da bu isteğe olumlu cevap geldi.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Suriye ile yapılacak görüşmenin önemine vurgu yaparak, “Şartlar oluşunca bu görüşme gerçekleşecektir.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Suriye ziyaretine ilişkin tarih olarak temmuz ayı ortasını işaret ettiğini belirten Bulut, “Bu meseleyi barışçıl bir yöntemle çözmek gerekiyor.” şeklinde sözlerine devam etti.

Özgür Özel’in Bosna Hersek ziyaretine de değinen Bulut, “Özel, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Srebrenitsa soykırımını anma törenlerine katıldı.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gelecek dönemde yapacağı dış temaslara ilişkin açıklamalarına da yer veren Bulut, “Bu konuda şimdiye kadar görülmüş en büyük, en yoğun uluslararası temasları ve kampanyayı da yapacağız.” şeklinde konuştu.

Bulut, son olarak Özel’in Bosna Hersek’te bağımsız Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç’in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği’ne yaptığı ziyareti ve anma törenlerine katılımını da hatırlattı.