CHP’nin İYİ Parti’yi Kızdıracak Transferi: İbrahim Alagöz CHP’ye Katıldı

Kılıçdaroğlu'nun yeni hamlesine hem CHP'liler hem İYİ Partililer tepki gösterdi 

CHP ve İYİ Parti arasındaki gerginliğin sürdüğü bugünlerde CHP, İYİ Parti’nin tepkisini çekecek bir transfer gerçekleştirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle İYİ Parti’nin Bursa Milletvekili Adayı ve Meral Akşener’in danışmanı İbrahim Alagöz, CHP’ye katıldı. Kılıçdaroğlu, Alagöz’e partinin rozetini taktı.

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz, iki parti arasında gerilime yol açan transferi köşesinde “kör göze parmak” ifadeleriyle ele aldı. Saymaz, transferi “bir akıl tutulması” olarak değerlendirirken, “İYİ Partilileri tahrik etmek değil mi? Bu, adeta masayı devirmek istemektir” dedi.

İbrahim Alagöz, CHP’ye transferiyle ilgili olarak Saymaz’a yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun kendisini bizzat arayıp partiye davet ettiğini ve olumlu yanıt vermesinin ardından Müjdat Şahaner’in de Akşener ile görüşüp müsaade aldığını söyledi.

Alagöz, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde CHP’den belediye başkan adayı olacağı iddialarını doğrulayarak, “Nilüfer’de biz zaten önceden CHP’yi desteklemiştik. Aday olmam tamamen normal bir durum” sözleriyle adaylık talebinin kendisinden kaynaklanmadığını belirtti.