Cihat Yıldız: Adil Öksüz ve Kaçış Davası

Adil Öksüz'ü kaçıran FETÖ'cü Cihat Yıldız saklandığı adresleri vermedi... Adil Öksüz'ü bu araçla kaçırmışlar

Cihat Yıldız: Adil Öksüz’ü Saklayan ve Kaçıranlardan Biriydi

Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım ettiği suçlamasıyla aranıp tutuklanan Cihat Yıldız, FETÖ’nün askeri kanattan sorumlu bir “yönetici” olduğu belirlendi. Tanıkların ifadelerine göre Yıldız, örgütün Bursa’daki Işıklar Askeri Lisesi ve Hava Harp Okulu’ndan sorumlu isimlerden biriydi ve kod adları “Oğuz” ve “Bahadır”ı kullanıyordu.

27 Mart 2018’de ifade veren gizli tanık Aksiyon’a göre, Adil Öksüz darbe sonrasında Üsküdar’da bir evde saklanırken Cihat Yıldız, onu alıp götürmüştü. Yıldız, Öksüz’ü saklayan ve en son gören kişilerden biri olarak dava sürecine dahil olmuştu. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada Yıldız hakkında dava açılmıştı ve 16 Ağustos’ta Beylikdüzü’nde yakalanmıştı.

Savcılık sorgusunda suçlamaları reddeden Yıldız, FETÖ’de herhangi bir görevi olmadığını iddia etse de polis, onun saklandığı evi ve yardım edenleri bulmaya çalışıyor. Yıldız, tüm bu süreçte yabancı bir ülke hattı kullanarak takibin zor olacağını düşündüğünü, internete de sadece kamuya açık Wi-Fi ağlarından girdiğini belirtti.

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Adil Öksüz’ü Üsküdar’dan aldığı 35 (İzmir) plakalı araçla kaçıran Yıldız’ın görüntüleri bulunmaktadır. Öksüz’ün bu araçla kaçırılmasından sonra ortadan kaybolduğu biliniyor. Yıldız’ın ifadesinde ise Esenyurt’ta beyaz bir araçtan yardım istediğini ve böylece yakalandığını ifade etmiştir.