“Cinayet Davasında Almanya Geçmişi Ortaya Çıkıyor: Şüpheli Yargılanırken Geçmişte Başka Bir Cinayette Bulunması Tespit Edildi”

Almanya’da da cinayet işlemiş

Hülya Şellavcı Yeğin’in cinayetten önce Kaffar Yeğin (60) tarafından tehdit edildiği sebebiyle, 4 kez suç duyurusunda bulunuldu ve uzaklaştırma kararı alındığı ortaya çıktı. Kaffar Yeğin, 8 Kasım’da bir arkadaşının evinde suç aleti olarak bir silahla yakalanarak tutuklandı. Bu olayla ilgili olarak 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, Kaffar Yeğin’in daha önce Almanya’da cinayet işlediği iddiasının doğru olup olmadığını araştırmak amacıyla Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.

Bu araştırma sonucunda Kaffar Yeğin’in Almanya’da ‘kasten öldürme’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Bununla birlikte, sanık Yeğin önceki duruşmalarda sadece bir yaralama olayına karıştığını iddia etmişti. Hülya Şellavcı Yeğin’in damadı ve avukatı Ensar Aktürk, “Hollanda’daki bir arkadaşı, sanığın Almanya’da eşini balta kullanarak öldürdüğünü bize söylemişti. Sanık yakalandıktan sonra mahkemede bu konu sorgulandı. Sanık Yeğin’in eşini öldürmediğini, fakat başka bir kişiyi yaraladığını söylediğini belirtti. Bu durumla birlikte Kaffar Yeğin’in daha önce de cinayet işlediği tespit edilmiş oldu” dedi.