Cirkin Anayasa Değişiklikleri İçin Ceza Teklifinde Bulundu

İYİ Parti’den ilk 4 madde teklifi

IYI Parti Hatay Milletvekili Adnan Sefik Cirkin, Anayasa’nın Ilk 4 Maddesi Ile Ilgili Cezai Yaptirim Getiren Kanun Teklifi Verdi

IYI Parti Hatay Milletvekili Adnan Sefik Cirkin, Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili değişiklik talep edenleri 5 yıldan 20 yıla kadar cezalandırmayı öngören bir kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sundu. Cirkin’in teklifinin gerekçesinde, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapısını oluşturduğu belirtilerek, “Siyasetçilerin en önemli görevi Anayasa’yı ve Anayasa’da yer alan milleti, devleti ve Cumhuriyet’in temel unsurlarını korumak ve kollamaktır. Ancak son zamanlarda asli görevini unutan bazı kişiler, dikkatsizlikle ülkemizin temel değerlerine karşı açıklamalarda bulunmaktadır. Bu konuda atılacak bir adım, milli birlik ve beraberliğimize zarar verirken millet kavramına zarar verme tehlikesi taşımaktadır” denildi.

Cirkin, Anayasa’nın ilk 4 maddenin değiştirilemez olduğunu vurgulayarak, “Anayasa ihlali sadece şiddet ve zorlama yoluyla gerçekleşmez. Bu kanun, Türk milleti önünde yemin eden siyasetçiler ve Anayasa’nın değiştirilemez maddelerini değiştirmeye çalışan kişilere cezai yaptırım getirilmesi amacıyla hazırlanmıştır” dedi.