Çocuk İstismarı Davasında İtiraf ve İhbarda Sürpriz Gelişme

Çocuk istismarı davasında mahkemeden beraat babadan itiraf

Dava dosyasına göre; 2019 yılında 7 yaşında olan bir kız çocuğu, öğrenme güçlüğü çektiği sebebiyle annesi tarafından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Bölümü’ne götürüldü. Yapılan muayene sonucunda küçük kızın istismara maruz kaldığı bilgisi anneyle paylaşıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan mağdur çocuk, 2019 yılında çeşitli tarihlerde öz babası ve üvey ağabeyi tarafından istismara maruz kaldığını iddia etti.

Çocuk olayı şu şekilde anlattı: “Kucağında bulunan oyuncak ayıcığın ön ve arka bölümlerini eli ile gösterip benim de bu tür bölgelerime ağabeyim ve babam dokunmuştur.” Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, baba Hakan P. (56) ve ağabey Hacı P. (25) hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Savcılık, sanıkların çocuğun özel bölgelerine dokunarak suçu işlediklerini belirtti ve sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanık ağabey Hacı P. mahkemedeki savunmasında suçlamaları reddederken, baba Hakan P. ise suçlamaları inkar ederek “Müşteki benden araba istedi. Arabayı alamayınca aleyhimde bu tür isnatlarda bulundu” şeklinde ifade verdi. Mahkeme, 2022 yılında dosyayı karara bağladı ve beraat kararı verdi. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır ise muhalif bir görüş belirterek sanıkların cezalandırılması gerektiğini savundu.

Kararın gerekçesinde, mağdurenin aile içindeki sorunlar, tanıkların iddiaları desteklememesi ve somut delil bulunmaması gibi nedenlerle beraat kararı verildiği belirtildi.

Dosya istinaf mahkemesine taşındıktan sonra baba Hakan P. vicdan azabı çektiğini belirterek suçunu itiraf etti. Aynı şekilde başka bir dilekçe de oğlunun da suçu işlediğine dair ihbarda bulundu. Mahkeme, yeni dilekçeleri incelemek üzere istinaf mahkemesine gönderdi.