Çocuklar İçin Seçilen Nitelikli Kitaplar

Ara Güler kitabı çocuk dostu 

Çocuklar İçin Seçilen Çeşitli Kitaplar

Ara Güler, İyi Fotoğrafçı Dikiş Makinesiyle de Resim Çeker, Pollyanna, Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Muhammed Ali Kimdi, Leonardo Da Vinci ve Onun Süper Beyni, Heidi, Mutlu Prens ve Dede Korkut Hikâyeleri gibi kitaplar, 0-18 yaş aralığını kapsayan çeşitli eserler arasında bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, çocuk dostu uygulamalar çerçevesinde, çocukların gelişimlerini destekleyen nitelikteki kitapları seçmek, zararlı içeriklerden korumak ve kitap seçiminde çocuklara ve ailelere rehberlik etmek amacıyla Basılı Eserler İnceleme Komisyonu tarafından incelenmektedir. Komisyon, psikologlar, çocuk gelişimciler, sosyologlar, öğretmenler ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşmaktadır.

Başlangıçta sadece 0-6 yaş grubundaki çocuklar için yürütülen çalışmalar, daha sonra 7-12 ve 13-18 yaş grubunu da içerecek şekilde genişletilmiştir. Üniversitelerin ilgili bölümlerinin görüşlerinden yararlanılarak hazırlanan ‘Kitap Değerlendirme Formu’ kullanılarak kitaplar, çocukların yaş ve gelişim özelliklerine göre puanlanmakta ve değerlendirilmektedir. 75 ve üzeri puan alan kitaplar ‘Çocuk Dostu’ olarak nitelendirilmektedir.