“Çocukluktan Meclis Grup Başkanlığına: Halkın İradeyle Yükselen Bir Siyasetçi: Özel”

Bir ‘Başak’ burcu olarak Özgür Özel

Manisa’da Balkan göçmenleri Talat ve Şükran çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelen Özel, eğitim hayatını Manisa ve İzmir’de tamamladı. Eczacılık fakültesinden mezun olan Özel, geçtiğimiz günlerde Hürriyet ile yaptığı röportajında çocukluğunu “Yaramaz bir çocuktum. Hep hareketliydim. Şimdi de yerimde duramam” şeklinde aktardı.

Özel’in hikayesinde İzmir’deki zorlu yatılı günlerinin büyük bir önemi bulunmaktadır. “11 yaşında evden çıktım; çıkış o çıkış…” diyen Özel, yatılı okuldaki mücadele dolu günlerini şu sözlerle anlatmıştır: “Yatılı okullarda sık sık kavga olurdu ve ben birçok defa dövülerek dayak yedim. Bir gün TBMM’de yaşanan bir kavgada bana ‘Hiç korkmuyor musun? Adamlar 300 kişi’ demişlerdi. Ben de onlara ‘Bak kardeşim, ben yatılı okulda büyüdüm. Orada dövüşmeyi değil, dayaktan yılmamayı öğrendim’ cevabını vermiştim.”

Asıl mesleği olan eczacılığı başlarda istemeyen Özel, babasının zoruyla okula gitmeye başladı. Ancak okula gittikçe fikri değişti ve orada eşi Didem Özel ile tanıştı. Birlikte bir eczane açtılar ve Özel, sırasıyla Manisa Eczacılar Odası ve Türk Eczacılar Birliği’nin en genç genel sekreteri oldu.

Siyasi kariyeri ise tesadüfi bir şekilde başladı. Özel, “2009 yılında Manisa’da üç belediye başkan adayı vardı. Aday listelerinin teslimine bir hafta kala adayımızı seçtiler. Ancak adayımız kalp krizi geçirdi ve zamana karşı yarışıyorduk. Bana teklif geldi ve 35 yaşında aday oldum. Kazanması zor bir seçimdi, ama ben siyasetten kazandım. İki yıl sonra milletvekili oldum.” şeklinde açıkladı.

2011 yılında milletvekili seçilen Özel, CHP’de uzun süre Meclis Grup Başkanvekilliği görevini üstlendi ve son seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması nedeniyle Meclis Grup Başkanlığı görevine getirildi. Değişim tartışmalarına en büyük destek veren isim oldu. Evli olan Özel’in İpek adında bir kızı bulunmaktadır.