Çöp Ev İftira Davası Sonuçlandı

Bursa'daki çöp ev skandalı... Teyzeye verilen cezaya çocuğun annesinden tepki: Şok geçirdim

Çöp Evde Baygın Halde Bulunan Çocuğun İftirası Davası Sonuçlandı

Nilüfer ilçesinde yaşanan olayda, Görükle Sakarya Mahallesi’nde tahliye kararı için bir daireye giden icra ekipleri, çöp evle karşılaştı. Ev temizliği için Nilüfer Belediyesi ekiplerinin haberdar edilmesi üzerine temizlik çalışmaları başlatıldı. Odanın kapısının kilitli olduğu belirlendi ve içeri girildiğinde çöple dolu odada baygın halde bir çocuk bulundu. Çocuğun saçları ve tırnakları uzamış, zayıflamış ve yaralı olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan ve tutuklanan Kamuran Pınar A., çocuğunun uzun süredir odada tutulduğu ortaya çıktı. Polis, çocuğun dairede kiracı olarak kalan Kamuran Pınar A.’nın kız kardeşi Yasemin A.’nın oğlu olduğunu belirledi. Kamuran Pınar A. hakkında ‘ihmali davranışla öldürmeye teşebbüs’, ‘çocuğa eziyet’, ‘çocuğu kaçırma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kamuran Pınar A., ‘eziyet’ suçundan 7 yıl, ‘hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ‘Öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise beraat etti. Sanığın kızı Esra Zeynep A.’ya da ‘hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatlarının karara itiraz edeceği belirtildi.

Yasemin A. ise verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek, “Bu kişiler toplum için tehlikeli. Gerçek suçlular bu kadar kolay cezalandırılmamalı” dedi. Ayrıca oğlunun psikolojisinin iyi gittiğini ve mutlu olduğunu dile getirdi.