Çöp Kokusuyla Dolu Ev Temizliği Sonrası İşçi Fenalaştı

Komşular ihbar etti, ekipler eve girdi... Temizlik işçisi fenalaşarak hastanelik oldu

Çöp Kokusuyla Dolu Ev Temizlendi: İşçi Fenalaştı

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Abdullah Aslan’a (53) ait müstakil evde uzun zamandır çöp kokusu yükselmeye devam ediyordu. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve Seyhan Belediyesi’ne ait temizlik işlerinde çalışan işçiler sevk edildi.

Polis nezaretinde eve giren işçiler, kapı açıldığında adeta bir çöplük ile karşılaştılar. Evde yaklaşık 10 saat boyunca temizlik çalışmaları sürdü. Ancak temizlik sırasında bir işçi çöp kokusundan fenalaştı. Hemen bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi ve ambulansla hastaneye kaldırılan işçi tedavi altına alındı.

Evde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında toplamda 4 kamyon dolusu çöp çıkarıldı. Mahalle sakini Osman Köksal ise durumu şu şekilde yorumladı: “Burası 20 yıla yakındır bu şekilde. Bu sokak daha önce kapalıydı ama yol açıldı. Bunları görmüyoruz, evden çıkmıyorlar. Bir kişi var o topluyor genelde. Sanırım bu kişi hasta ve ruh sağlığına da zarar veriyor. Sağda solda ne varsa toplayıp getiriyor. Bu kokuyu ve görüntüyü kim ihbar etmez ki? Burada biriktirmenin ne faydası var, para da etmez bunlar. Milletin çocuğu var, sinekten geçilmiyor, çok rahatsızız. Burayı temizliyorlar ama iki hafta sonra yine böyle olacak.”