Çorum’da Boşanma Sonrası Kadına Karşı Şiddet Skandalı

Mahkeme başkanından sert tepki... Böyle sevgi olmaz olsun

Çorum’da geçen yıl 28 Eylül’de yaşanan olayda, Arif Ergin (48) adlı şahıs, 2 ay önce boşandığı Zehra Gümüş’ü (44), cadde ortasında yanındaki bıçakla 16 yerinden yaraladı. Gümüş, saldırı sonrasında caddedeki bir mağazaya sığındı. Sağlık ekipleri tarafından Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gümüş maalesef kurtarılamadı. Suç aletiyle birlikte parkta yakalanan Arif Ergin ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Arif Ergin’e Müebbet Hapis Cezası Talebi

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Arif Ergin hakkında ‘boşandığı eşi kasten öldürme, kadına karşı kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘BU KADIN MÜLKÜN DEĞİL’

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme başkanı, sanığa yönelik, “Şimdi sana bir soru soruyorum, Zehra Gümüş’ü sen mi öldürdün?” dedi. Tutuklu sanık, “Evet ben öldürdüm” şeklinde cevap verdi. Mahkeme başkanının “Peki, neden öldürdün?” sorusuna karşılık sanık, “Ben eşimi çok seviyordum” ifadesini kullandı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Böyle sevgi olmaz, böyle sevmeyin. Zaten boşanmışsın, bu kadın senin için mülk değil. Neden cinayeti işledin?” şeklinde konuştu. Arif Ergin ise “Beni aldattığı için öldürdüm” yanıtını verdi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.