Cristiano Ronaldo’nun Performansıyla Portekiz, Bosna Hersek’i Büyük Bir Farkla Yendi ve EURO 2024 Elemelerinde Liderliğini Sürdürdü

Cristiano Ronaldo'nun rekorunu geliştirdiği maçta Portekiz'den gol şov! Edin Dzeko...

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri J Grubu’nda, Portekiz takımı Bosna Hersek ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Portekiz, grubun lideri olarak Almanya bileti almayı başardı ve Bosna Hersek maçında da Cristiano Ronaldo’nun performansıyla ön plana çıktı.

Bosna Hersek takımı ise grupta 4. sırada yer alıyor ve 9 puan toplamış durumda. Maça Edin Dzeko kaptan olarak başladı. Hakem Halil Umut Meler’in düdüğüyle başlayan mücadelede Ronaldo, 5. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 38 yaşındaki yıldız, 20. dakikada Joao Felix’in pasıyla kendi ve takımının ikinci golünü attı ve Portekiz ilk yarıyı 5-0 önde tamamladı.

Portekiz takımı, maç boyunca Bruno Fernandes, Joao Cancelo ve Joao Felix’in golleriyle farkı daha da artırdı. Ronaldo, 66. dakikada yerini Diogo Jota’ya bıraktı. Portekiz maçı 5-0 kazanarak 8 maçın tamamını kazandı ve puanını 24’e yükseltti. Ayrıca 32 gol atarken, kalelerinde gol görmediler.

Cristiano Ronaldo, tüm zamanların milli takımda en golcü futbolcusu olarak, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde de etkileyici performansına devam etti. 7 maçta 9 gol atan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı ile 127. golünü kaydetti. Ayrıca, 2023 yılında kulüp ve milli takımda toplamda 40 gole ulaştı.