Çukurova’da Yangın Şüphesi: Kurttepe Tutuklandı!

Suçüstü yakalanmıştı! Orman yakan terörist cezaevinde de yastık ve battaniye yaktı

Çukurova’da Hatıra Ormanlarında Ardı Ardına Çıkan Yangınlar Şüpheli Bir Şahsı Ortaya Çıkardı

Adana’nın Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde bulunan, şehit polisler için oluşturulan hatıra ormanında 24 Eylül 2021 tarihinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ardından benzer yangınlar Topalak, Dörtler ve Örcün mahallelerinde de meydana geldi. Bu durum Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi.

Ekipler, güzergahlar üzerindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve 350 saatlik kayıtlardan motosikletli bir şüphelinin kimliğini belirledi. Suçüstü yakalanan Ali İhsan Ergin Kurttepe’nin 25-28 Ağustos tarihlerinde Irak’ta bulunduğu ve Türkiye’ye döndükten hemen sonra kasten orman yangınları çıkardığı tespit edildi.

Cep telefonu üzerinde yapılan incelemede Kurttepe’nin, Irak’ın kuzeyinde PKK’lılarla iletişim kurmak için kullanılan ‘Korek’ hattını kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca, telefonun internet geçmişinde orman yangınlarıyla ilgili haberleri okuduğu belirlendi.

Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Eylül 2022’de ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kurttepe’nin cezası Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi tarafından onandı.

Kurttepe’nin cezaevinde battaniye ve yastık yaktığı olayıyla ilgili soruşturma sonuçlandı. Adana 38’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Kurttepe’nin ‘kamu malına zarar verme’ suçundan yargılanması talep edildi.

İddianamede, “Ali İhsan Ergin Kurttepe’nin kurum tarafından kendisine verilen yastık ve battaniyeyi yaktığı ve bu eylemin kuruma zarar verdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle sanık hakkında ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 1 ila 4 yıl arasında hapis cezası istenmektedir” ifadelerine yer verildi.