Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında gençler için verilen sözleri tekrar hatırlattı ve yerel seçim çalışmalarının önemini vurguladı.

O vaatler hayata geçecek... Gençlere vergisiz telefon ve bedava internet yolda

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında tartışılan yerel seçim ve Meclis gündemi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Erdoğan, yeni dönemde Meclis gündemine gelecek konuların arasında gençlere yönelik söz verilenlerin bulunduğuna dikkat çekerken, “Mehmet Bey (Mehmet Şimşek), cep telefonu, bedava internet ve gençlik bankası hakkında çalışıyor. Gençlerin geleceği için aile konusu önemlidir. Söz verdiğimiz vaatleri yerine getireceğiz. Seçim döneminde konuşulanları hayata geçireceğiz” dedi.

Erdoğan, MKYK üyelerine yerel seçim çalışmalarına başlamaları talimatını vererek, “Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde çalışmalarımızın karşılığını alamıyoruz. Bu nedenle, vatandaşlarla bağı koparmadan daha fazla sahada olmalıyız. Ana kademe, genel merkez, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte yoğunlaşarak, büyükşehirlerde de başarılı sonuçlara ulaşmalıyız. Meclis tatile girince de herkes seçim bölgesine giderek daha çok çalışmalı” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatler arasında, genç çiftlere faizsiz evlenme yardımının yanı sıra, yükseköğrenimdeki gençlere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlamak ve öğrencilere aylık 10 GB ücretsiz internet vermek de bulunuyor. Ayrıca, Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kurularak, genç girişimcilerin destekleneceği ve üniversiteli öğrencilere gençlik kartı verilerek, sinema, tiyatro ve kültürel etkinliklerden indirimli yararlanacakları belirtiliyor.