Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin’e Gidiyor: Gazze Saldırıları ve İlişkiler Gündemde

Bir çağrı da Berlin’de... Erdoğan Gazze’de barış için bugün Almanya’da

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan diplomatik çabalara hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Özbekistan ve Suudi Arabistan’ı ziyaret eden Erdoğan, şimdi ise Almanya’ya hareket ediyor. Erdoğan’ın ziyaretinde öncelikli olarak ele alacağı konu Gazze olacak. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yapacağı görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkiler ve Türkiye-AB ilişkileri ele alınacak.

Erdoğan, Berlin’de ateşkes çağrısında bulunacak ve iki devletli bir çözüm vurgusu yapacak. Ayrıca, görüşmede Gazze’deki insani kriz ve bölgeye yönelik insani yardımlar gibi konular da değerlendirilecek.

İki liderin görüşmesinde Türkiye’nin AB üyelik süreci ve AB-Türkiye göç anlaşması da ele alınacak. Ayrıca, Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi ve vize muafiyeti konularının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Erdoğan-Scholz görüşmesinde ekonomik ilişkiler de önemli bir yer tutacak. Türkiye ile Almanya arasındaki en büyük ticari ortaklıklardan biri olan ikili ticaretin geliştirilmesi ve karşılıklı yatırımların değerlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, geçen yıl 45 milyar dolar olan ticaret hacminin bu yıl sonuna kadar 50 milyar dolara yükseltilmesi planlanıyor.